Ungaria dă de înțeles că va achiziționa blindate de luptă Ejder Yalcin. Premieră pentru producătorul turc

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Blindate de luptă Ejder Yalcin. Sursă foto: Ejder Yalcin
Blindate de luptă Ejder Yalcin. Sursă foto: Ejder Yalcin

Ungaria urmează să achiziționeze vehicule blindate de luptă Ejder Yalcin.

Vehiculele blindate Ejder Yalcin și NMS (Yoruk) au fost expuse, alături de tancurile principale de luptă Leopard 2A7, și alte echipamente militare aflate în serviciul Ungariei, la un eveniment organizat cu prilejul Zilei Naționale a Apărării în Ungaria, informează Janes. 

Prezența blindatelor indică faptul că Ungaria se află într-un proces de achiziție în curs de desfășurare cu producătorul Nurol Makina din Turcia. Aceasta ar constitui prima vânzare a producătorului către un membru al Uniunii Europene.

Potrivit sursei citate, blindatele urmează să fie achiziționate de către Ungaria în cadrul programului Zrinyi 2026, care are ca obiectiv creșterea cheltuielilor pe apărare până în 2026 la 2% din PIB.

 

Ejder Yalcin, produs în cooperare cu industria din România, prezentat cu fast în 2016

 

Compania turcă Nurol Makina a prezentat la BSDA 2016, la București, în premieră în România, vehiculul de luptă Ejder Yalcin.

Turcii au demarat producția de blindate în cooperare cu Romarm la mijlocul anilor '90 și anunțau în 2016 că speră la o colaborare strânsă cu industria românească de armament.

Potrivit Nurol Makina, Ejder Yalcin este un vehicul de luptă dinamic, agil, modular, versatil, uşor de întreţinut şi cu cheltuieli de mentenanţă foarte reduse, având un grad ridicat de protecţie balistică, inclusiv protecţie la explozie de mine, în toate condiţiile de mediu şi pe oricare tip de teren.

Având o capacitate de sarcină utilă de până la 4 tone şi capabilitatea de a integra diverse tipuri de arme, Ejder Yalcin 4×4 este o platformă ideală pentru diverse aplicaţii, cum ar fi "recunoaştere", "comandă şi control" şi "securitate naţională".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel