Un tanc Merkava al Israelului, în flăcări (Video). Incidentul ar putea fi cauzat de o rachetă sau o mină a Hamas

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc Merkava al Israelului, în flăcări în timp ce era transportat la frontiera cu Gaza. Sursă foto: Captură video canalul ZOKA Twitter via. Defence-Blog
Tanc Merkava al Israelului, în flăcări în timp ce era transportat la frontiera cu Gaza. Sursă foto: Captură video canalul ZOKA Twitter via. Defence-Blog

Un tanc israelian Merkava, care era transportat de un camion în apropiere de frontiera cu Fâșia Gaza, a luat foc. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu incidentul în care a fost implicat tancul Merkava.

Imaginile cu tancul în flăcări, transportat de camion, au fost publicate pe contul de Twitter ZOKA într-un scurt filmuleț video. Se pare că imaginile au fost surprinse în apropierea frontierei dintre Israel și Fâșia Gaza.

Potrivit celor de la Defence-Blog, care citează mai multe discuții pe Twitter între utilizatori, există posibilitatea ca tancul să fi fost lovit de o rachetă, ori camionul care transporta tehnica militară să fi atins o mină. 

Forțele de Apărare Israeliene (IDF) nu au comentat până în prezent incidentul.

Amintim că pe fondul escaladării conflictului dintre Hamas și Israel,Forțele Terestre Israeliene au desfăşurat artileria și infanteria mecanizată de-a lungul frontierei cu Fâşia Gaza. De aici au fost lansate sute de proiectile – din obuziere şi tancuri – împotriva poziţiilor teroriştilor Hamas în Fâșia Gaza.

 

Azi, la exact o săptămână de la începerea conflictului, IDF a anunțat că aproximativ 3.150 de rachete au fost lansate din Fâșia Gaza spre Israel, marea majoritate fiind interceptate de sistemele de apărare ale Israelului.

 

Ultima dată când Israelul a invadat Fâșia Gaza a fost în 2014

 

În cazul în care Israelul va invada Gaza, aceasta va fi o premieră în ultimii șase ani. Ultima operaţiune militară israeliană în Fâşia Gaza, un teritoriu de două milioane de locuitori supuşi unei blocade israeliene de mai bine de 10 ani, datează din 2014.

Atunci, tot după ce Hamas a lansat rachete, ca și acum, situația a degenerat. IDF a extins operațiunea pe 17 iulie 2014, când soldații israelieni au lansat o invazie în Gaza cu scopul de a distruge sistemul de tuneluri al grupării teroriste Hamas. Forțele israeliene s-au retras pe 5 august 2014, iar pe 26 august 2014 s-a ajuns la un acord de încetare a focului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel