Un sistem NASAMS a lansat în premieră, cu succes, nouă rachetă modernizată cu rază lungă de acțiune AMRAAM-ER

AMRAAM-ER, racheta modernizată cu rază lungă de acțiune integrată pe un sistem NASAMS. Photo source: Raytheon
AMRAAM-ER, racheta modernizată cu rază lungă de acțiune integrată pe un sistem NASAMS. Photo source: Raytheon

Raytheon, o companie RTX (NYSE:RTX), și Kongsberg Defence & Aerospace, au finalizat cu succes, cu sprijinul Ministerului Apărării și Forțelor Armate norvegiene, un zbor de test cu o variantă modernizată a rachetei cu rază de acțiune extinsă AMRAAM (AMRAAM-Extended Range), component a Sistemului Național Avansat de Apărare Anti-rachetă Sol-Aer (NASAMS). Reușita testului demonstrează capabilitățile îmbunătățite ale noii versiuni a AMRAAM-ER.

Această variantă a rachetei AMRAAM-ER este o configurație inovatoare ce încorporează secțiunea de ghidaj a AIM-120 C-8. De asemenea, are și un motor de rachetă de 10 inci mult mai robust de la Nammo și un sistem de control de 10 inci de la Kongsberg Defence & Aerospace, numit Sistem de Propulsie Norvegian (în original: Norwegian Propulsion Stack), realizat în colaborare cu Ministerul Apărării din Norvegia.

”Integrarea acestei noi tehnologii în AMRAAM-ER asigură capabilități avansate pentru muniția lansată de la sol pentru mulți ani de acum înainte”, a spus Paul Ferraro, președinte al diviziei Air & Space Defense Systems de la Raytheon, potrivit unui comunicat emis pe 04.03.2024 de către Raytheon către DefenseRomania.

”Upgrade-urile agile ale software-ului vor continua să contribuie la performanța AMRAAM împotriva amenințărilor în continuă evoluție”, mai precizează sursa citată.

Verificarea a inclus o tragere de test, în timpul căreia racheta a avut o traiectorie programată de zbor care să confirme plecarea în siguranță din lansatorul NASAMS, precum și performanța rachetei.

 

Noua rachetă AMRAAM-ER va fi integrată pe sisteme NASAMS

 

2. NASAMS - s... (nasams_61725800.png)

NASAMS - sistem de apărare aeriană, dezvoltat și fabricat în comun ca parte a unui parteneriat între compania americană Raytheon și compania norvegiană Kongsberg Defence

AMRAAM-ER este proiectată pentru a fi integrată cu lansatorul NASAMS pentru protecție defensivă sporită, interceptând ținte cu rază lungă de acțiune cu ajutorul unui proiectil AMRAAM cu rază de acțiune non-extinsă.

NASAMS, o soluție de apărare antiaeriană cu rază medie de acțiune, este dezvoltată și produsă de Raytheon în colaborare cu Kongsberg Defence & Aerospace.

„Construind pe zeci de ani de experiență, cooperare tehnologică și investiții semnificative realizate de toate părțile implicate, acest nou acord de colaborare va crește capabilitățile NASAMS astfel încât sistemul să acționeze mereu pe măsura amenințărilor complexe în continuă dezvoltare”, conchide sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel