Un sistem de rachete AGM-114 Hellfire modificat a fost folosit în nord-vestul Siriei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un sistem de rachete AGM-114 Hellfire modificat a fost folosit pentru a doua oară în câteva zile în nord-vestul Siriei împotriva unui vehicul aparținând unor islamiști.

Acest atac a avut loc în apropiere de orașul sirian Afrin.

Sistemul ar fi fost utilizat și la începutul lunii decembrie în Siria, tot în același scop, iar prima utilizare documentată a acestuia s-a produs în 2017 împotriva unui lider Al-Qaida în vestul acestei țări, informează site-ul thedrive.com, potrivit MEDIAFAX.

Rachetele de acest tip sunt variante modificate ale sistemului AGM-114 Hellfire și sunt cunoscute și sub denumirea de AGM-114R9X. Diferența față de sistemul clasic este aceea că cele modificate nu conțin explozibil, ci lovesc ținta cu mai multe lame, asemănătoare cu niște săbii, pentru a scădea cât mai mult posibilitatea apariției unor victime colaterale în urma atacurilor.

Nu există în acest moment detalii despre cine ar fi fost islamiștii vizați de acest ultim atac, însă, potrivit unor informații, trei persoane ar fi fost ucise după ce racheta a lovit autoturismul în care se aflau acestea.

The Drive notează că, cel mai probabil, acest tip de armă este utilizat de către forțele armate americane.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel