Un nou tip de dronă proiectat pentru o echipă, un pluton sau pentru o companie

Eduard Pascu |
Data publicării:
Drona Magni
Drona Magni

Elbit Systems din Israel a prezentat vehiculul aerian fără pilot multi-rotor (UAV), Magni, pe 20 noiembrie, spunând că acesta este proiectat pentru echipă, pluton și la nivelurile companiei, transmite Jane.

O sursă Elbit a spus că Magni a fost deja vândut unui client israelian pe care nu l-a dezvăluit și că acum compania așteaptă vânzări suplimentare clienților internaționali.

Noul UAV cântărește doar 2,5 kg și poate transporta o sarcină utilă care cântărește 350 g. Este echipat cu camere de zi, cât și camere termice, permițând astfel unităților de pe front să își „îmbunătățească în mod semnificativ” conștientizarea situațională, a spus Elbit. Magni are o autonomie de până la 3 km, o altitudine maximă de 1.200 de metri și o autonomie de 30 de minute.

Este lansat de pe o platformă care este montată pe un vehicul și permite lansarea și recuperarea acestuia în timpul deplasării. Aeronava este controlată folosind un dispozitiv de tip tabletă care, precum UAV, este legat de sistemul de comandă și control general, astfel încât imaginile surprinse de camerele de supraveghere să poată fi partajate automat cu alte unități.

Elbit spune că Magni este mult mai potrivit pentru operațiunile militare decât alte variante achiziționate de armată în ultimii ani. Forțele de apărare din Israel (IDF), de exemplu, a cumpărat un număr mare de UAV-uri realizate de compania chineză DJI. Despre care un specialist Elbit le-a caracterizat ca fiind sisteme ieftine și de bază. 

Magni înseamnă că utilizatorii nu mai sunt dependenți de tehnologia chineză, beneficiază de comunicații sigure, criptate și sunt mai puțin vulnerabili la încercările inamicului de a bloca sau de a distruge UAV-urile, potrivit sursei. „Este robust la un standard militar și are o supraviețuire mult mai mare”, a spus el.

Vezi și: Rachete lansate spre Israel, interceptate de Iron Dome

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel