Un nou contingent al Armatei Republicii Moldova pleacă într-o nouă misiune în Kosovo (Video)

DefenseRomania Team |
Data publicării:
sursa foto: Moldova.org
sursa foto: Moldova.org

Cel de-al zecelea contingent de militari ai Armatei Naționale a Republicii Moldova va pleac mâine, 7 decembrie, într-o misiune de șase luni de menținere a păcii în Kosovo. Militarii vor înlocui contigentul plecat în misiune în luna iunie. Contigentul este format din 40 de militari, 33 dintre aceștia sunt infanteriști, iar șapte sunt geniști

Militarii moldoveni vor fi dislocați în baza multinațională Camp Vilaggio Italia, din localitatea Pech. În cadrul ceremoniei de detașare, Antonio Ionio, însărcinat cu afaceri al Ambasadei Italiei în Republica Moldova,  a menționat că pentru Italia este o bucurie să găzduiască un pluton de soldați moldoveni în cadrul grupului multinațional de menținere a păcii.De asemenea, a apreciat contribuția Moldovei la menținerea păcii și a stabilității în Europa. Iar instruirile și exercițiile comune sunt un prilej de creștere profesională, potrivit IPN, citat de portalul Deschide.md.

Eugeniu Sturza, ministrul apărării al Republicii Moldova, a menționat că aceste misiuni sunt o oportunitate de acumulare a experienței de la colegii militari din alte țări. Eugen Sturza a mai afirmat că militarii care pleacă în misiune sunt bine pregătiți. Aceștia au fost selectați printr-un concurs și au fost aleși cei mai buni din cei care și-au exprimat dorința pentru a pleca în misiunea KFOR.

Militarii urmează să execute misiuni de securitate și pază a obiectivelor militare și de patrulare. Mandatul celui de al zecelea contigent de militari moldoveni în Kosovo va dura până în luna iunie 2019.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel