Un militar român e „cel mai bun luptător” într-o competiție din SUA. Probele deosebit de dificile au inclus efort fizic masiv, mental și operațiuni tactice urbane

Liviu Bejenariu |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Pfc. Paris Hayes, Sgt. Addie McCluskey via Pro Patria
Foto: Pfc. Paris Hayes, Sgt. Addie McCluskey via Pro Patria

Militarii români câștigă titlul de "Cel mai bun luptător" la categoria soldați în competiția cu același nume (Best Warrior Competition) organizată zilele trecute, de către Garda Națională a statului Alabama în Fort McClellan, Alabama, Statele Unite ale Americii, pentru al doilea an, consecutiv.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, prin redacția militară a televiziunii Pro Patria, „Fruntașul CHIUARU Andrei, din cadrul Batalionului 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu", a fost declarat câștigătorul competiției la categoria soldați, în Fort McClellan, Alabama, SUA”.

„În semn de recunoaștere a înaltelor calități dovedite pe parcursul competiției, fruntașul CHIUARU Andrei a fost medaliat de către șeful Gărzii Naționale a Statului Alabama, general maior Sheryl GORDON cu "US Army Commendation Medal"”, mai precizează sursa citată.

2. Fruntașul ... (fruntasul-chiuaru-andrei_60799300.jpg)

Fruntașul CHIUARU Andrei, din cadrul Batalionului 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu", a fost declarat câștigătorul competiției la categoria soldați, în Fort McClellan, Alabama, SUA. Foto: Pfc. Paris Hayes, Sgt. Addie McCluskey via Pro Patria

 

O competiție extrem de solicitantă din punct de vedere fizic și mental. Un militar român, desemnat „cel mai bun luptător” în SUA

 

Competiția "Cel mai bun luptător" al Gărzii Naționale a Statului Alabama este un eveniment care se întinde pe durata a cinci zile, extrem de solicitant din punct de vedere fizic și mental care testează o varietate de abilități tehnice și tactice ale participanților.

3. Fruntașul ... (fruntasul-chiuaru-andrei-alabama_46452500.jpg)

Fruntașul CHIUARU Andrei, din cadrul Batalionului 191 Infanterie "Colonel Radu Golescu", a fost declarat câștigătorul competiției la categoria soldați, în Fort McClellan, Alabama, SUA. Foto: Pfc. Paris Hayes, Sgt. Addie McCluskey via Pro Patria

Marșul tactic (echipament și armament, complete) pe distanța de 19.2 km, testarea la pregătire fizică, alergarea in teren variat pe distanță scurtă, cursa cu obstacole, deplasarea în teren cu ajutorul busolei și hărții, ziua și noaptea, tragerile cu diferite categorii de arme de foc în condiții complexe, operațiuni tactice în mediu urban, curs de asalt, eseul scris, interviul susținut în fața unei comisii de subofițeri evaluatori, precum și cel susținut în fața reprezentanților mass-media sunt probele care au solicitat la maxim abilitățile, competențele specifice și relevante pentru luptători într-un mediu operațional solicitant și imprevizibil.

Participarea militarilor români la această competiție este rezultatul colaborării excelente la nivel de subofițeri de comandă între Armata României și Garda Națională a Statului Alabama iar rezultatele excelente obținute demonstrează, din nou, valoarea incontestabilă a militarilor români.

 

Forțele Terestre Române oferă detalii despre competiție

 

„Din nou, reprezentant al Forțelor Terestre, pe primul loc la competiția „Cel mai bun luptător” al Gărzii Naționale a Statului Alabama Evenimentul se întinde pe parcursul a cinci zile, unde participanților le sunt solicitate la maxim capacitățile fizice, psihice, tehnice, tactice și psihologice.

În acest an, Armata României a participat la această competiție cu doi militari ai Forțelor Terestre. Astfel, la categoria subofițeri, am fost reprezentați de sergentul-major Ionuț Cristian Haranguș dintr-o unitate subordonată Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, iar la categoria soldați, reprezentantul nostru a fost fruntașul Andrei Chiuaru, din Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, care a fost declarat de către comisia de arbitri, pe data de 8 decembrie, în Fort McClellan, câștigător al acestei categorii”, precizează Forțele Terestre.

În prima zi a competiției, participanții au fost testați la evaluare fizică – ACFT (army Combat Fitness Test), citirea unei hărți, compunerea unui eseu și au încheiat ziua cu prezentarea în fața unei comisii.În cea de-a doua zi, concurenții au executat un marș de 12 mile (≈19 km), orientarea în teren, o examinare a cunoștințelor medicale și a celor despre instrucția tragerii.

Cea de-a treia zi a fost reprezentată de cursurile de calificare, mânuire și specializare în tragerile cu pistolul M17 și pușca de asalt M4.

În prima parte a celei de-a patra zi, participanții au avut parte de ședințe de tragere în condiții de stres, unde au trebuit să angajeze ținte din poziții variate și au fost punctați la timp și precizie.În cea de-a doua parte, concurenților li s-a cerut să ia parte la un interviu cu echipa de relații publice, subiectul fiind răspunsul la o situație de criză simulată, fiind evaluate cunoștințele, prezența de spirit și rezistența întrebărilor sub presiunea unui mediu operațional solicitant și imprevizibil.

În cea de-a cincea zi, competitorii au fost îmbarcați într-un elicopter CH-47 Chinook cu destinația CMP Talladega Marksmanship Park, unde au fost instruiți și specializați în mânuirea și executarea tragerilor cu pușca M1 Garand.

După aceasta, în cadrul unei ceremonii, în semn de recunoaștere a înaltelor calități dovedite pe timpul competiției, fruntașul Andrei Chiuaru din Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” a fost decorat de către generalul-maior Sheryl Gordon, comandantul Gărzii Naționale a Statului Alabama, cu „US Army Commendation Medal”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel