Un batalion de voluntari din Belarus luptă alături de militarii ucraineni

Cătălin Costea |
Data publicării:

Batalionul din Belarus, denumit ”Kastus Kalinowski”, a devenit ieri parte a Forțelor Armate ale Ucrainei, după cum consemnează portalul ucrainean mil.in.ua.

Militarii bieloruși din cadrul batalionului au depus jurământul de credință vineri, 25 martie, informația fiind făcută publică pe canalul oficial de Telegram al unității militare.

Voluntarii Batalionului Kastus Kalinowski au depus jurământul în această zi importantă din istoria Belarusului. Astăzi batalionul nostru face parte din Forțele Armate ale Ucrainei. Voluntarii noștri au scris jurământul în belarusă. Suntem încrezători că acest text va sta la baza jurământului pentru adevărata armată belarusă în viitor”, se arată în comunicatul publicat pe Telegram.

Batalionul de voluntari din Belarus a început să fie constituit încă din primele zile ale invaziei militare ruse asupra Ucrainei. Unitatea militară este formată numai din bieloruși și poartă numele cunoscutului revoluționar Kastus Kalinowski (cunoscut și cu numele Konstanty Kalinowski), scriitor, jurnalist și avocat care în secolul al XIX-lea a organizat o revoltă împotriva Imperiului Rus în Belarus.

Pe 25 martie, în Belarus se sărbătorește neoficial Ziua Libertății, în care se aniversează formarea  Republicii Populare Belarus, pe 25 martie 1918, respectiv a primului stat național belarus.

Potrivit autorităților ucrainene nu mai puțin de 40.000 de străini, inclusiv persoane cu cetățenie rusă, și-au exprimat dorința de a lupta pentru Ucraina împotriva invaziei ruse, ca parte a Legiunii Internaționale. Dintre aceștia au fost selectați cei mai bine antrenați și pregătiți luptători, care îndeplinesc deja misiuni de luptă în cadrul Legiunii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel