Ucraina susţine că Rusia a livrat 600 de tone de muniție militanților din Donbas

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Ucrainean al Apărării, Maxime Prout, a declarant, în cadrul unei conferinţe de presă, că pe percursul acestei veri, Rusia a oferit deja militanților pro-ruși din Donbas 600 de tone de muniție.

,,În perioada iunie-iulie a acestui an, peste 600 de tone de muniție, inclusiv lansatoare multiple de rachete, sisteme de artilerie, mortiere și zeci de cisterne cu combustibil, au fost livrate pe calea ferată din Rusia către primul și al doilea Corp al Armatei [ militanților pro-ruși] ", a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Ucrainean al Apărării.

De asemenea, Rusia a efectuat transporturi militare pe teritoriile regiunilor Donetsk și Luhansk, folosind transportul civil. Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) însoțește camioanele la granița cu Ucraina, a mai precizat Maxime Prout.

Anterior, să raportat că trupele rusești sunt încă prezente în Stanycia-Luhanska. Separarea forțelor de pe acest teritoriu să încheiat oficial la 30 iunie. Cu toate acestea, militanții ruși au rămas în zonă și s-au prezentat ca locuitori, îmbrăcați în haine civile, potrivit Ministerului Ucrainean al Apărării.

Separatiştii pro-ruşi, aflaţi sub comanda militară rusă, răspândesc dezinformare


Potrivit serviciilor de informații ucrainene, militanții pro-ruși folosesc mass-media pentru a răspândi dezinformare despre nerespectarea acordului privind retragerea trupelor de către Operaţiunea Forţelor Întrunite (Joint Forces Operation – JFO) și întoarcerea unităților ucrainene la pozițiile lor anterioare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel