Ucraina, în goana după tancuri occidentale: Leopard 2, Abrams sau Leclerc? | Generalul (r.) Dan Grecu, la Obiectiv EuroAtlantic la DefenseRomania

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
generalul (r.) Dan Grecu
EXCLUSIV
generalul (r.) Dan Grecu

DefenseRomania vă invită să urmăriți vineri, 20 ianuarie 2023, începând cu ora 11.00, o nouă ediție a emisiunii Obiectiv EuroAtlantic.

Emisiunea  „Obiectiv EuroAtlantic” este difuzată în fiecare săptămână, în ziua de vineri, începând cu ora 11:00.

Invitatul lui Tudor Curtifan din această primă ediție este generalul (r.) Dan Grecu. 

Subiectul acestei ediții va fi reprezentat de nevoia Ucrainei de a primi tancuri de luptă occidentale ca urmare a reuniunii aliate de la baza germană Ramstein, reuniune care are loc pe 20 ianuarie 2023. 

Marea Britanie a fost prima care a spart gheața în ceea ce privește tancuri occidentale moderne. Londra a confirmat  în această săptămână că va trimite tancuri Challenger 2 în Ucraina.

După anunțul britanicilor, toți ochii sunt acum pe Berlin, în contextul în care Kievul solicită tancuri Leopard 2. Deși există mulți utilizatori ai tancurilor Leopard, e nevoie de acordul Germaniei pentru a transfera acest tip de tancuri. Germania însă ezită și vrea ca SUA să facă primul pas și să trimită tancuri Abrams în Ucraina.

 

Tancurile, precum și perspective de înzestrare cu această armă pentru România - printre subiectele abordate de generalul (r.) Dan Grecu la Obiectiv EuroAtlantic

 

De ce are nevoie Ucraina de tancuri în contextul actualei faze a războiului? De câte tancuri și câte blindate e nevoie pentru ca Ucraina să împingă linia frontului? Vor înfrunta rușii după 80 de ani coșmarul celui de-al Doilea Război Mondial - tancurile germane?

Nu în ultimul rând, va fi abordat și subiectul înzestrării Armatei române cu arma tanc, precum și utilitatea programului TR-85M1 Bizonul. 

 

Amintim că anul trecut, cu ocazia Paradei Naționale de 1 Decembrie - Ziua Națională a României - generalul Constantin Spînu, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, a confirmat interesul României pentru achiziția de tancuri.

„Există în programul pe termen mediu și lung al Armatei României și un program de înzestrare cu tancuri. Va veni și rândul lor. Nu pot intra în detalii, programul este în analiză și în fundamentare și va intra în anul următor (n.r. 2023)”, spunea generalul Spînu la vremea respectivă.

Emisiunea „Obiectiv EuroAtlantic” ediția din 13 ianuarie 2023, poate fi urmărită începând cu ora 11:00, atât pe pagina de Facebook DefenseRomania, pe www.DefenseRomania.ro, dar și pe pagina de YouTube, unde vă invităm să apăsați butonul „Subscribe” („Abonează-te”).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel