Ucraina și Franța au semnat un acord privind producția a 20 de nave de patrulare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernele Ucrainei și Franței au semnat un acord interguvernamental privind producția și sprijinul tehnic a 20 de nave de patrulare, a informat pe Twitter, ministrul de interne al Ucrainei, Arsen Avakov, potrivit 112 UA și Censor.net.ua.

,,În numele guvernului Ucrainei, am semnat acordul cu ministrul francez de interne Christopher Castaner (136,5 mln euro) privind sprijinul tehnic și producția a 20 de nave de patrulare; cinci dintre ele și toate bărcile pneumatice rigide de tip RIB, vor fi construite în Ucraina. Apreciem sprijinul Franței în consolidarea sistemului de securitate și protecție navală", a precizat Avakov.

Anterior, Arsen Avakov și ministrul transporturilor din Franța, Jean-Baptiste Djebbari, au convenit asupra producției comune de vedete de patrulare pentru Serviciul Graniței de Stat din Ucraina.

Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei, ce navighează sub pavilionul Gărzii Maritime a Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei, va primi 20 de bărci de patrulare franceze OCEA FPB 98. Navele au suficiente locuri pentru 13 membri ai echipajului. Viteza maximă a unei nave de tip 35 OCEA FPB 98 este de noduri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel