Forţele Armate Ucrainene au primit şi nano-dronele Black Hornet - în prezent, unele dintre cele mai mici drone de uz militar din lume

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Armata ucraineană a folosit deja pe câmpul de luptă nano-dronele Black Hornet primite drept asistență militară. Fotografiile și primele impresii au fost publicate pe pagina Training Center for UAV Operators “Crook.”

Anterior, Norvegia și Regatul Unit și-au unit forțele pentru a achiziționa dronele norvegiene Black Hornet pentru a le transfera Ucrainei. Echipamentul modern este deja utilizat de Forțele pentru Operaţii Speciale ale armatei ucrainene.

Un absolvent al cursurilor de formare și-a împărtășit impresiile despre utilizarea dronei Black Hornet.

,,În ceea ce privește pilotarea: operatorul poate controla dronă (n.r. Black Hornet) cu o singură mână. Stânga sau dreapta - nicio diferență! Kitul dronei include o tabletă pe care sunt transmise imaginile surpinse de camere", spune un militar ucrainean.

Sistemul dispune de două variante de drone Black Hornet, și anume cu două camere de zi sau cu o cameră cu termoviziune.

Drona, după cum spun militarii, este foarte silențioasă în timpul funcționarii.

"Am zburat pe timp de vânt la 10 metri de grupul de soldați și nimeni nu ne-a observat. Drona este extrem de silențioasa!", au declarat militarii.

Cu toate acestea, o astfel de drona modernă este destul de scumpă. Un set de două drone, un încărcător și o tabletă de control poate costa până la câteva zeci de mii de dolari.

Black Hornet a fost dezvoltat de compania norvegiană Prox Dynamics. O mică dronă de tip elicopter cântărește doar 18 grame și poate funcționa cu o singură încărcare timp de 25 de minute. Având un diametru al rotorului principal de 120 mm, drona dezvoltă o viteză de peste 20 km/h.

Nano-drona Black Hornet este un sistem de recunoaștere individual, menit să fie la dispoziția soldatului, ajutându-l să ia decizii corecte pe câmpul de luptă, oferindu-i o cunoaștere optimă a caracteristicilor ambientului și a pozițiilor inamice.

Autonomia sa de zbor este de aproximativ 2 km. Greutatea totală a întregului set este de aproximativ 1,3 kg. Acest UAV este ușor de manevrat, este suficient de puternic și dificil de detectat, astfel încât în face să fie potrivit pentru lupta în condiții urbane.

Sistemul individual de recunoaștere Black Hornet este, în prezent, una dintre cele mai mici drone de uz militar din lume.

În afară de culegerea de informații, nano-dronele de acest fel pot fi utilizate pentru inducerea stării de confuzie în sistemele defensive inamice, precum și în blocarea semnalelor radar. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel