Ucraina. Direcția de Informații a Armatei are informaţii privind un viitor transfer de arme nucleare în Crimeea

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Reprezentantul Direcției Principale de Informații (GUR) din cadrul Ministerului ucrainean al  Apărării al Ucrainei, Vadim Skibitsky, a anunțat că Rusia intenționează să transfere arme nucleare pe teritoriul Crimeei, informează Uawire.org care face trimitere la un material publicat, pe 26 martie, de Radio Svoboda pe YouTube.

Potrivit lui V. Skibitsky, serviciile de informații ucrainene au înregistrat în acest an activităţi de pregătire în structurile implicate în transportul armelor nucleare din Rusia către Crimeea.

,,Acestea sunt atribuțiile Direcției Principale 12 a Ministerului Apărării din Federația Rusă, care, alături de alte unități ale grupului de ocupație din Crimeea, au elaborat toate procedurile de transfer al armelor nucleare și pregătirea lor pentru folosirea în luptă", a declarat V. Skibitsky.

Skibitsky a mai spus că, în prezent, Federația Rusă formează încă o brigadă de rachete în Districtul Militar Sudic. Aceasta va fi echipată cu sistem de rachete Iskander și cu noile tipuri de rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune, care pot fi echipate cu focoase nucleare.

Nu este prima data când un oficial ucrainean atrage atenţia asupra unor astfel de intenţii din partea Rusiei privind militarizarea Peninsulei Crimeea.

Rusia continuă pregătirea infrastructurii sale militare în Crimeea ocupată pentru desfășurarea de arme nucleare în zonă, declara reprezentantul permanent al Ucrainei la Națiunile Unite, Volodymyr Yelchenko, la conferinţa Consiliului de Securitate al ONU privind situația din Ucraina, care a avut loc la New York, 30 octombrie 2018.

Reprezentantul permanent al Ucrainei la ONU, Vladimir Ilcenko declara la momentul respectiv că Rusia și-a sporit de două ori prezența militară în peninsula Crimeea.

,,Rusia a dublat puterea armatei sale pe peninsulă și continuă pregătirea infrastructurii militare pentru desfășurarea armelor nucleare, inclusiv renovarea instalațiilor de depozitare a focoaselor nucleare sovietice", preciza Yelchenko.


DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel