Ucraina, despre agresiunile ruse din Marea Neagră: Rusia e pregătită de confruntare până la un punct. Nu are sindromul sinuciderii

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

În contextul în care în Marea Neagră are loc cel mai important exercițiu NATO din acest an - Sea Breeze 2021, la care participă 32 de state de pe şase continente - Federația Rusă și-a accelerat provocările în regiune.

După ce asupra distrugătorul britanic HMS Defender rușii au deschis foc de avertisment, acuzând nava de război că a intrat în apele teritoriale ale Federației Ruse, obținute în mod abuziv prin ocuparea și anexarea ilegală a peninsulei Crimeea, la o zi Ministerul Apărării din Olanda a anunțat că rușii au hărțuit și agresat în Marea Neagră fregata Evertsen, cea mai puternică navă de război din dotarea Marinei Olandeze. 

Olandezii au publicat imagini cu avioane militare ruse care hărțuiesc fregata, în timp ce narativul Moscovei nu s-a schimbat: Rușii acuză partea olandeză că a schimbat cursul și s-a îndreptat spre apele teritoriale ale Federație Ruse.

Rachete Harpoon, ESSM și SM-2 se află în România (Foto/Video). HNLMS Evertsen, cea mai puternică navă olandeză, acostată în Constanța

 

Ucraina nu crede că Putin dă „semne suicidale”. Rusia știe că nu poate câștiga un conflict militar împotriva NATO

 

În tot acest context extrem de tensionat în Marea Neagră, ministrul de externe ucrainean Dimitri Kuleba atrage atenția că Federația Rusă e pregătită pentru o escaladare militară în Marea Neagră, acțiunile provocatoare denotă acest aspect, însă nu la o scară mare, știind că nu are nicio șansă în fața NATO.

„Rusia este desigur pregătită pentru o escaladare militară. În special în Marea Neagră. Dar nu văd semne suicidale. Rusia nu are sindromul sinuciderii. Sunt nicio formă ei nu sunt pregătiți de o confruntare la scară generală cu NATO. Așa că vor ciupi, vor provoca. Dar ei știu că nu au vreo șansă în acest moment împotriva NATO”, a transmis șeful diplomației din Ucraina, citat de Ukrinform.

Comentând provocarea rușilor împotriva distrugătorului britanic HMS Defender, provocare care a fost la granița cu o agresiune militară, Dimitri Kuleba a salutat reacția inteligentă a britanicilor. El a subliniat importanța descurajării Rusiei la Marea Neagră și a amintit că Ucraina lucrează intens la acest lucru cu state din regiune precum România, Bulgaria sau Turcia, dar subiectul e adus în discuție și la sediul NATO.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel