Versiunea Rusiei după ce aviația militară a simulat atacuri împotriva navei Evertsen: ”Fregata olandeză a schimbat cursul către apele rusești”

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Fregata olandeză Evertsen, hărțuită în luna iunie a anului 2021 în Marea Neagră de aviația militară rusă. Sursa foto: Ministerul Apărării din Olanda/Twitter
Fregata olandeză Evertsen, hărțuită în luna iunie a anului 2021 în Marea Neagră de aviația militară rusă. Sursa foto: Ministerul Apărării din Olanda/Twitter

Rusia a reacționat la scurt timp după ce Ministerul Apărării din Olanda a acuzat că aviația rusă a efectuat manevre periculoase în apropierea fregatei Evertsen. 

Astfel, conform unui comunicat al Ministerului Apărării din Rusia, citat de Tass, o fregată olandeză care se îndrepta spre strâmtoarea Kerci a fost interceptată de avioanele de vânătoare și forțată să își schimbe cursul.

Reacția Ministerului Apărării din Rusia survine acuzelor Ministerului Apărării din Olanda care susținea că avioanele de luptă rusești au creat o situație nesigură în Marea Neagră, zburând prea jos peste fregata Evertsen. Incidentul a avut loc a doua zi după evenimentul cu fregata britanică HMS Defender care, în drumul ei spre Georgia, ar fi intrat în apele teritoriale ale Rusiei obținute abuziv după ocuparea Crimeei.

”La 24 iunie 2021, mijloacele Flotei Mării Negre care monitorizau mișcările navelor NATO în Marea Neagră au stabilit că fregata olandeză Evertsen a schimbat cursul din apele internaționale și a început să se îndrepte spre strâmtoarea Kerci. Pentru a preveni încălcarea apelor teritoriale rusești avioane de luptă Sukhoi-30 și Sukhoi-24 au trecut la interceptarea navei și au efectuat zboruri lângă fregata olandeză la o distanță sigură", a declarat Ministerul Apărării, adăugând că fregata s-a îndepărtat imediat de granița rusă și a continuat traseul pe cursul inițial.

Conform rușilor avioanele au respectat cu strictețe regulile internaționale. ”Toate zborurile efectuate de avioane rusești au fost efectuate în strictă conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian”, a mai spus Ministerul Apărării din Rusia.

Avioanele s-au întors la bază după ce și-au îndeplinit sarcina de zbor.

Reaminim cititorilor că Ministerul olandez al Apărării a declarat marţi că avioane de vânătoare ruseşti au hărţuit pe 24 iunie în Marea Neagră o fregată a forţelor navale olandeze.

Potrivit ministerului olandez, avioanele militare ruse au simulat atacuri asupra fregatei Evertsen şi i-au bruiat acesteia sistemele de comunicaţii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel