Ucraina denunță strategia Rusiei în Azov și Marea Neagră

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Ministrul Apărării al Ucrainei, Stepan Poltorak, a declarat că Federația Rusă continuă ofensiva nu numai în Marea Azov, ci și în Marea Neagră.

Oficialul din Ucraina a denunțat strategia Rusiei care blochează intenționat zone din Marea Azov și Marea Neagră pentru a îngreuna traseul navelor comerciale, astfel costul produselor pe care acestea le transportă fiind mai mare.

"Din nefericire, Rusia își continuă ofensiva nu numai în Marea Azov, ci și în Marea Neagră. În fiecare zi ei închid un imens teritoriu al coastei mării sub pretextul efectuării exercițiilor, sub pretextul testelor de arme și echipament. Acest lucru se întâmplă pentru a împiedica traseul navelor comerciale. Nu doar cele ucrainene. Acestea sunt nevoite să ocolească zona de antrenament, iar costul produselor pe care le transportă este mult mai mare”, a declarat Stepan Poltorak, într-un interviu la un post de televiziune din țara vecină, potrivit UNIAN. Oficialul de la Kiev a adăugat că această strategie a fost folosită de Rusia inițial în Azov, iar acum și în Marea Neagră.

Ministrul Apărării al Ucrainei a dat asiguări că Forțele armate vor continua să-și îndeplinească sarcinile și să patruleze în apele teritoriale ale Ucrainei, dar „din păcate amenințările există”. Poltorak a adăugat că cel mai probabil Rusia s-a folosit de provocări precum cele din Marea Azov pentru a genera o agresiune deschisă în Ucraina, dar acest scenariu a eșuat datorită modului în care au reacționat marinarii ucraineni. Acesta a mai spus că încă situația este controlabilă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel