Ucraina a testat sistemul de rachete sol-aer S-300B1 (Video)

S.I. Catalin / 07 noi 2018 / 18:10

Pentru prima dată în ultimii 19 ani, armata ucraineană a testat capacitatea sistemului mobil de apărare aeriană S-300B1. Acest lucru a fost declarat de către șeful Statului Major al Forțelor Armate ucrainene, Victor Muzhenko, în contul său de pe Facebook şi confirmat de Consiliului Național pentru Securitate și Apărare (NSDC), potrivit 112.international şi airforce-technology.

Șeful Statului Major al Forțelor Armate ucrainene, Victor Muzhenko, a adeclarat pe 4 noiembrie că este convins că testarea cu succes a sistemeleor de apărare aeriană cu rază scurtă şi medie de acţiune, deschide noi perspective pentru dezvoltarea ulterioară a complexului de apărare ucrainean.

Pentru prima dată în ultimii 19 ani, testele de luptă ale sistemului de apărare aeriană S-300B1/ S-300V1, care oferă o apărare împotriva rachetelor balistice, a rachetelor de croazieră și a aeronavelor, au fost efectuate în Ucraina, a declarat Șeful Statului Major General al Ucrainei, Viktor Muzhenko, într-o postare pe Facebook.

,,În ultimele zile, am fost prezent la antrenamentele unităților de apărare aeriană din sudul Ucrainei. Rezultatele filmărilor au confirmat posibilitatea creșterii semnificative a puterii de luptă în cel mai scurt timp posibil, pentru prima dată în 19 ani, a fost folosit în luptă sistemul mobil de rachete anti-aer S-300B1, care a distrus două ținte", a spus el.

Secretarul Consiliului Național pentru Securitate și Apărare (NSDC), Oleksandr Turchynov, a declarat că testele au fost întreprinse pentru a identifica diferite modalități de modernizare și avansare a sistemelor antirachetă.

Sitemele vor fi folosite de forțele armate ucrainene pentru a-și spori capacitățile de apărare aeriană.

Turchinov a mai spus: ,,îmbunătăţirea sistemului de apărare aeriană este una dintre cele mai urgente probleme ale sectorului de securitate și apărare al statului nostru și una dintre prioritățile de top stabilite de NSDC".

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy