Ucraina a prezentat şi testat lansatorul multiplu de rachete Bureviy (Foto/Video)

Uzina ucraineană Shepetivsky”, care face parte din concernul militar de stat UkrOboronProm, a prezentat un nou lansator multiplu de rachete cu bătaie mare, numit Bureviy (Uragan), potrivit publicaţiei ucrainene Defense Express .

Potrivit publicaţiei Defense Express, Bureviy este un Multiple Launch Rocket System (MLRS) care poate lansa acum o rachetă cu rază mai mare de acțiune, având, totodată, şi un grad mai ridicat de precizie.

MLRS-ul ucrainean Bureviy de 220 mm are la bază un lansator multiplu de rachete modernizat sovietic, echipat cu un sistem automat de control al focului, dar şi noi tipuri de rachete.

Sistemul Bureviy este instalat pe șasiul camionului militar Tatra T815-7T3RC1 8 × 8, fabricat de compania cehă cu acelaşi nume, care asigură o bună mobilitate tactică.

Unitatea de lansare dispune de șaisprezece rachete de 220 mm, care poate trage toate tipurile de rachete Uragan și Typhoon 2, inclusiv HE-FRAG, incendiare sau termobarice.

Noul MLRS Bureviy a fost testat recent în poligonul Goncharívs'ke.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel