Ucraina a efectuat un exercițiu tactic aero-terestru în teatrul de acțiuni militare Donbas

S.I. Catalin / 31 iul 2019 / 21:09

Structuri ale Forțelor Armate ucrainene dislocate în zona de conflict din sud-estul țării (regiunile Donețk și Lugansk) au desfășurat, pe 29.07.2019, un exercițiu tactic de forțare a unui curs de apă, potrivit BSMAP care citează un comunicat al Ministerului ucrainean al Apărării.

Conform scenariului exercițiului, cel puțin o subunitate de tancuri a traversat cursul de apă cu ajutorul portițelor plutitoare deservite de o formațiune de geniu.

Mascarea acțiunii de forțare a fost executată de o subunitate de protecție chimică, radiologică și bacteriologică, care a realizat o perdea de aerosoli. O subunitate de elicoptere a instalat cu ajutorul unor dispozitive speciale mai multe baraje de mine.

Acoperirea spațiului aerian a fost asigurată de avioane de vânătoare MiG-29, în timp ce avioane de atac la sol Su-25 au lovit forțele terestre ale adversarului.

Locația de desfășurare a exercițiului a respectat cerințele Grupului Trilateral de Contact de la Minsk, activitățile practice având într-un poligon situat la o distanță mare față de linia de contact dintre trupele ucrainene și cele ale separatiștilor proruși.

Exerciții de acest gen sunt executate periodic de trupele ucrainene dislocate în zona de conflict și au ca scop menținerea unui nivel de pregătire de luptă ridicat atât al comenzilor de la toate nivelurile, cât și al grupurilor tactice de luptă, mai precizează BSMAP.

Începând cu 28.07.2019, forțele ucrainene din zona de conflict au încetat unilateral focul, în urma unui ordin al președintelui țării Volodimir Zelenski. Forțele separatiste nu au aderat la această inițiativă, executând tiruri cu armament ușor, care au provocat rănirea unor militari ucraineni.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy