Ucraina a efectuat mai multe lansări test cu rachete Vilkha și Neptun

S.I. Catalin / 23 mai 2019 / 20:32

Potrivit siteului oficial al Ministerului Apărrii din Ucraina, în perioada 22-24 mai vor avea loc mai multe lansări test ale rachetelor Vilkha și Neptun. Activitatea se va desfășura ca și în cazul testelor anterioare, într-nu raion maritim din zona Odesa, potrivit BSMAP.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a activității și pentru facilitarea monitorizării rezultatelor lansărilor, a fost notificat un raion maritim care include Insula Șerpilor și ajunge inclusiv în Zona Economică Exclusivă a României.

Potrivit programului de testare, vor avea loc lansări regulate cu complexele de rachete Vilkha-M și Vilkha-R. De asemenea, va fi lansată cel puțin o rachetă de croazieră LCD-360MTS Neptun cu cap de autoghidare (GSN) .

Înainte de lansare, GSN va fi testat separat la sol și în aer prin instalarea pe avion (elicopter), cu dezvoltarea diferitelor moduri de manevrare în înălțime, viteză și direcție.

Etapa preliminară a testelor rachetei Neptun a avut loc la 5 aprilie 2019 în aceeași zonă. În cadrul acesteia, racheta de croazieră a zburat 225 de kilometri la diferite altitudini și a schimbat traiectoria de zbor până la 180°.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy