Ucraina a anunțat că SUA vor trimite 30 de sisteme HIMARS și MLRS. Problema-cheie va fi livrarea unei cantități mari de muniție

Darius Muresan |
Data publicării:
Multiple Launch Rocket System (MLRS) M270, foto: Lockheed Martin
Multiple Launch Rocket System (MLRS) M270, foto: Lockheed Martin

Șeful Biroului Președintelui de la Kiev, Andri Ermak, a anunțat că Ucraina a convenit cu aliații asupra livrării a 25-30 de sisteme HIMARS și MLRS (lansatoare de rachete multiple, n.r.), transmite UNIAN, citată de Radio România Actualități.

Într-un mesaj postat, duminică, pe Telegram, Ermak a subliniat că, în momentul de față, problema cheie este reprezentată de logistica livrării de rachete pentru sistemele MLRS.

"După o întâlnire cu președintele, Biroul și echipa guvernamentală, președintele Comisiei Forțelor Armate din Camera Reprezentanților din SUA, Adam Smith, a anunțat într-un interviu numărul de sisteme HIMARS și MLRS pe care SUA și aliații le vor transfera în Ucraina.

Vorbim despre 25-30 de unități și o cantitate mare de muniție. Logistica livrării de rachete pentru MLRS este acum problema cheie, iar militarii vor înțelege la ce mă refer" - a explicat Andri Ermak. Oficialul a dat asigurări această linie logistică există și va continua să fie una sistemică, pentru a asigura funcționarea stabilă și eficientă a MLRS în diferite sectoare ale frontului.

UNIAN amintește că, pe 23 iulie, șeful cancelariei prezidențiale ucrainene a afirmat că Ucraina are nevoie, cât mai curând posibil, de cel puțin 50 de sisteme de lansare multiplă de rachete eficiente, cum ar fi cele americane HIMARS.

 

Ministrul ucrainean al Apărării: Avem nevoie de 50 de sisteme HIMARS pentru a descuraja eficient Rusia și de cel puțin 100 pentru pentru o contraofensivă

 

Anterior, ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, a remarcat că, pentru un contraatac eficient și un punct de cotitură în război, Forțele Armate ale Ucrainei au nevoie de cel puțin 100 de sisteme de rachete de artilerie HIMARS și lansatoare multiple de rachete M270.

Statele Unite au livrat deja 12 sisteme HIMARS Ucrainei, iar zilele trecute și-au anunțat intenția de a trimite încă patru astfel de sisteme. Washingtonul și aliații s-au angajat să trimită în Ucraina peste 20 de astfel de sisteme.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel