Ministrul ucrainean al Apărării: Avem nevoie de 50 de sisteme HIMARS pentru a descuraja eficient Rusia și de cel puțin 100 pentru pentru o contraofensivă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Ucraina are nevoie de cel puțin 50 de sisteme HIMARS și M270 pentru a descuraja eficient inamicul (n.r. forţele ruse de ocupaţie) și de cel puțin 100 pentru o contraofensivă eficientă, a precizat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, în timpul unei conversații organizate de think tank-ul american Atlantic Council.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a cerut marţi Occidentului să furnizeze un număr mult mai mare de sisteme de artilerie de precizie, afirmând că acestea ar putea "schimba jocul" şi ar putea permite o contraofensivă în faţa soldaţilor ruşi, transmite  AFP.

De la mijlocul lunii iunie, SUA au livrat mai multe sisteme de artilerie de precizie Himars, cu o rază de acţiune de 80 de kilometri, şi mai trebuie să livreze şi altele.

Oleksii Reznikov, a menționat că sistemele HIMARS au făcut posibilă distrugerea a aproximativ 30 de posturi de comandă și depozite de muniții, când Ucraina a folosit doar 8 astfel de sisteme, iar acest lucru a încetinit semnificativ ofensiva rusă și a redus intensitatea focului de artilerie al armatei ruse.

,,Aceste sisteme ne-au permis să distrugem circa 30 de posturi de comandament şi depozite pentru stocarea de muniţii", a declarat Reznikov la Atlantic Council.

,,Acest lucru a redus semnificativ avansul ruşilor şi a redus enorm intensitatea tirurilor lor de artilerie. Prin urmare, funcţionează. Le suntem recunoscători partenerilor noştri", a adăugat el, pledând în acelaşi timp pentru a fi trimise mai multe astfel de arme.

,,Deci merită. Suntem recunoscători partenerilor noștri pentru HIMARS și M270. Pentru a controla eficient inamicul, avem nevoie de cel puțin 50 de astfel de sisteme, având în vedere că linia frontului este de aproape 2.500 km, distanța dintre Barcelona și Varșovia”, a spus Reznikov, potrivit Ukrinform.

În opinia sa, Ucraina va avea nevoie de cel puțin 100 de astfel de sisteme pentru o contraofensivă eficientă, „care va putea schimba regulile jocului pe câmpul de luptă”.

Reznikov a făcut apel de asemenea la livrarea de sisteme cu rază de acţiune mai lungă - între 100 şi 150 de kilometri - pentru a deconecta trupele ruse de dispozitivul lor de sprijin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel