Tancul principal de luptă Type -10, prezentat în acţiune (Video)

Cristian Soare / 01 iun 2020 / 17:13

Forţele de Autoapărare Japoneze (JSDF) au prezentat, în urmă cu câteva zile, capacităţile de luptă ale noilor sale tancuri de generație a patra, denumite Type-10, în timpul unor exerciţii militare.

Type-10 este principalul tanc de luptă construit de Mitsubishi Heavy Industries pentru Forțele Terestre japoneze de autoapărare (JGSDF). Tancul a intrat în serviciul JGSDF în 2012, fiind considerat un vehicul de luptă cu o mobilitate excepțională, potrivit Defence Blog.

Type-10 este o nouă generație de tancuri japoneze cu capacități de luptă îmbunătățite. Conform site-ului JGSDF, cea mai remarcabilă caracteristică a tancului Type-10 constă în funcția sa C4I (comandă, control, comunicații, computer şi informații). Acest lucru îi permite să se conecteze la rețeaua GSDF pentru a face schimb de informaţii cu alte tancuri, precum și pentru a se conectat la rețeaua de calculatoare a sistemului de comandă şi control al regimentului (Regiment Command Control System), pentru a facilita o mai buna coordonare cu trupele de infanterie.

Tancul principal de luptă Type-10 dispune de un tun cu țeavă netedă L44 de 120 mm - cu încărcător automat. Armamentul secundar include o mitralieră coaxială Type 64 de 7,62 mm și o mitralieră de 12,7 mm M2 HB. Motorul diesel în 4 timpi, cu 8 cilindri, răcit cu apă, de 1.200 CP, asigură o viteză maximă de 70 km / h.

De asemenea, Forţele de Autoapărare Japoneze (JSDF) doresc încă 12 tancuri noi Type-10, conform unui document privind înzestrarea şi bugetul militar al Japoniei, publicat la sfârșitul lunii martie

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy