Tancul principal de luptă Type -10, prezentat în acţiune (Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Forţele de Autoapărare Japoneze (JSDF) au prezentat, în urmă cu câteva zile, capacităţile de luptă ale noilor sale tancuri de generație a patra, denumite Type-10, în timpul unor exerciţii militare.

Type-10 este principalul tanc de luptă construit de Mitsubishi Heavy Industries pentru Forțele Terestre japoneze de autoapărare (JGSDF). Tancul a intrat în serviciul JGSDF în 2012, fiind considerat un vehicul de luptă cu o mobilitate excepțională, potrivit Defence Blog.

Type-10 este o nouă generație de tancuri japoneze cu capacități de luptă îmbunătățite. Conform site-ului JGSDF, cea mai remarcabilă caracteristică a tancului Type-10 constă în funcția sa C4I (comandă, control, comunicații, computer şi informații). Acest lucru îi permite să se conecteze la rețeaua GSDF pentru a face schimb de informaţii cu alte tancuri, precum și pentru a se conectat la rețeaua de calculatoare a sistemului de comandă şi control al regimentului (Regiment Command Control System), pentru a facilita o mai buna coordonare cu trupele de infanterie.

Tancul principal de luptă Type-10 dispune de un tun cu țeavă netedă L44 de 120 mm - cu încărcător automat. Armamentul secundar include o mitralieră coaxială Type 64 de 7,62 mm și o mitralieră de 12,7 mm M2 HB. Motorul diesel în 4 timpi, cu 8 cilindri, răcit cu apă, de 1.200 CP, asigură o viteză maximă de 70 km / h.

De asemenea, Forţele de Autoapărare Japoneze (JSDF) doresc încă 12 tancuri noi Type-10, conform unui document privind înzestrarea şi bugetul militar al Japoniei, publicat la sfârșitul lunii martie

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel