Turelele pentru Piranha V, produse integral în România. Urmează livrarea turelelor pentru următorul lot de transportoare

Eduard Pascu |
Data publicării:

România revine încet dar sigur în lumea producătorilor de echipamente militare. 

Elbit Systems are o gamă variată de turele și mortiere care sunt în întregime gândite și produse în România. Turele produse de Elbit sunt de asemenea exportate pentru diverse Armate ale lumii. 

 

Turelele sunt produse integral în România. Elbit urmează să livreze un nou lot de turele

 

Pentru proiectul Piranha V:

Ambele turele (30mm și 12,7 mm) sunt produse în intregime în România și sunt telecomandate:

Designul a fost gândit în Bucuresti, producția de piese mecanice se face la Bacău iar asamblarea la Magurele. În final turelele sunt montate pe Piranha 5 la Uzina Mecanică București.

Potrivit surselor noastre, în perioada urmatoare va fi livrată o nouă tranșă de turele pentru lotul doi de transportoare Piranha V. Zece dintre aceste turele deja au fost terminate și gata de livrare. Pentru turelele Piranha V se lucrează cu furnizori români precum IOR, PRO Optica sau Interactive.

Pentru Proiectul 4x4:

Turela românească produsă de Elbit de calibru 12,7mm poate fi montată pe orice platformă 4x4 și este o soluție integral românească. Spre exemplu aceasta poate fi montată pe  platforma Oshkosh JLTV în cadrul programului de investiții pentru Forțele de Operații Speciale. Turela produsă în România poate fi montată și adaptată pentru orice platformă 4x4 în funcție de nevoile Armatei Române.

De precizat că Elbit Systems operează în România de 27 de ani. Societatea a participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a Armatei române: pentru forțele aeriene - (MIG-21 Lancer, PUMA-Socat, IAR-99 Șoim, EW-C130), pentru forțele terestre (LAROM, Pirahna), pentru forțele navale (Puma-Naval și simulatoare navale), etc.

Pentru a onora contractele încheiate cu Ministerul Apărării Naționale, Elbit Systems, în calitate de acționar unic a pus bazele a patru unități de producție românești:

Simultec (Măgurele) - Produce simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, dezvoltă programe software și integrare hardware.

A/E Electronics (Bacău) - Produce și testează subansamble electronice, cu destinație militară și civilă

Elmet (Bacău) - Produce sisteme și subsisteme electromecanice  printre care și turele cu echipaj și telecomandate (12,7mm/25mm/30mm)

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel