Turela MCT-30 a fost selectată în programul ACV al US Marine Corps

Darius Muresan / 16 mai 2020 / 13:21

Turela MCT-30 a Kongsberg Defence & Aerospace AS (KONGSBERG) a fost selectată de BAE Systems în programul ACV al US Marine Corps.

Kongsberg Defence & Aerospace AS (KONGSBERG) a fost selectată de BAE Systems pentru a proiecta și produce turela de calibru mediu (MCT)-30 operată de la distanță, pentru programul vehiculul amfibiu de luptă (ACV) al US Marine Corps.

Kongsberg va livra până la 150 MCT, într-un program etapizat, ca parte a acestui contract. Livrarea articolelor de test va debuta la începutul lui 2021, fiind urmată de fazele de producție. 

MCT-30 este prima turelă de 30 mm operată de la distanță care s-a calificat și este desfășurată în Statele Unite. Sistemul furnizează o putere de tragere extrem precisă pentru vehiculele de luptă cu roți sau cele cu șenile. Este controlată de la distanță și operată dintr-o poziție protejată din interiorul compartimentului vehiculului, pentru o siguranță optimă a echipajului. MCT-30 folosește la modul optim un tun de calibru mediu care dă forță distructivă, o precizie extrem de înaltă și funcții multi-user pentu ACV-urile US Marine Corps și alte platforme, potrivit unui comunicat al companiei, emis către DefenseRomania. 

„Un ACV-30 cu turela MCT-30 a Kongsberg înseamnă o capabilitate considerabilă de distrugere pentru US Marine Corps, ceea ce reprezintă o eră nouă în operațiunile amfibii americane,” a declarat Pål E Bratlie, Vice Președinte Executiv al Kongsberg Defence & Aerospace, potrivit sursei citate.

În 2015, Armata SUA a ales MCT-30 a Kongsberg pentru a spori forța de distrugere a Stryker Brigade din Europa. Începând din 2018, sistemul a fost desfășurat și operat de armată, ca parte din Inițiativa Europeană de Descurajare. Este armamentul și sistemul de control al tragerii primar pentru Infantry Carrier Vehicle - Dragon (ICV-D) Strykers.

Toate MCT-30, și toate stațiile de arme acționate de la distanță, destinate clienților americani sunt produse la facilitatea Kongsberg din Johnstown, punând în valoare o bază de furnizare americană, localizată în peste 30 de state, mai precizează sursa citată.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy