Turela MCT-30 a fost selectată în programul ACV al US Marine Corps

Darius Muresan |
Data publicării:

Turela MCT-30 a Kongsberg Defence & Aerospace AS (KONGSBERG) a fost selectată de BAE Systems în programul ACV al US Marine Corps.

Kongsberg Defence & Aerospace AS (KONGSBERG) a fost selectată de BAE Systems pentru a proiecta și produce turela de calibru mediu (MCT)-30 operată de la distanță, pentru programul vehiculul amfibiu de luptă (ACV) al US Marine Corps.

Kongsberg va livra până la 150 MCT, într-un program etapizat, ca parte a acestui contract. Livrarea articolelor de test va debuta la începutul lui 2021, fiind urmată de fazele de producție. 

MCT-30 este prima turelă de 30 mm operată de la distanță care s-a calificat și este desfășurată în Statele Unite. Sistemul furnizează o putere de tragere extrem precisă pentru vehiculele de luptă cu roți sau cele cu șenile. Este controlată de la distanță și operată dintr-o poziție protejată din interiorul compartimentului vehiculului, pentru o siguranță optimă a echipajului. MCT-30 folosește la modul optim un tun de calibru mediu care dă forță distructivă, o precizie extrem de înaltă și funcții multi-user pentu ACV-urile US Marine Corps și alte platforme, potrivit unui comunicat al companiei, emis către DefenseRomania. 

„Un ACV-30 cu turela MCT-30 a Kongsberg înseamnă o capabilitate considerabilă de distrugere pentru US Marine Corps, ceea ce reprezintă o eră nouă în operațiunile amfibii americane,” a declarat Pål E Bratlie, Vice Președinte Executiv al Kongsberg Defence & Aerospace, potrivit sursei citate.

În 2015, Armata SUA a ales MCT-30 a Kongsberg pentru a spori forța de distrugere a Stryker Brigade din Europa. Începând din 2018, sistemul a fost desfășurat și operat de armată, ca parte din Inițiativa Europeană de Descurajare. Este armamentul și sistemul de control al tragerii primar pentru Infantry Carrier Vehicle - Dragon (ICV-D) Strykers.

Toate MCT-30, și toate stațiile de arme acționate de la distanță, destinate clienților americani sunt produse la facilitatea Kongsberg din Johnstown, punând în valoare o bază de furnizare americană, localizată în peste 30 de state, mai precizează sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel