Turcia va avea o nouă bază militară în Qatar

S.I. Catalin / 16 aug 2019 / 20:01

Turcia va deschide o nouă bază militară în apropierea centrului comun de comandă pentru misiunile de instruire militară, deja existent în Qatar, iar în această toamnă și își va extinde în mod semnificativ prezența trupelor în Golful Persic, a informat miercuri ziarul turc Hurriyet Daily News.

„S-a construit o nouă bază", a declarat corespondentul Hurriyet, Hande Fırât, după ce a vizitat baza Tariq bin Ziyad aflată în apropiere de capitala Qatarului, Doha, unde soldații armatei Qatarului şi ai Turciei efectuează operațiuni militare comune.

„Numărul soldaților va crește. Nu voi preciza numărul acestor având în vedere interesele de securitatea ale Turciei, dar pot spune că va atinge un număr destul de mare", a declarat Fırât, adăugând că președintele Recep Tayyip Erdoğan este așteptat să efectueze în Qatar o vizită pentru a lua parte la inaugurarea noii baze militare, eveniment care va avea loc la sfârşitul acestui an.

Soldații turci au fost dislocaţi pentru prima dată în Qatar în octombrie 2015, pentru a stimula relațiile bilaterale dintre cele două ţări. Dar, de când vecinii din Golful Persic ai Qatarului, Arabia Saudită, Emiratele Arabe, Egiptul şi Bahrainul au tăiat relaţiile diplomatice cu Dohav în iunie 2017, prezența militară a Turciei a căpătat o importanță şi mai mare in regiune.

Printre cererile pentru restabilirea relaţiilor diplomatice a fost ca Doha să încheie cooperarea militară cu Turcia și să scoată toate trupele turce din Qatar. În schimb, Turcia a trimis mai multe trupe în Qatar în decembrie anul trecut.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy