Saga avioanelor F-35 pentru Turcia continuă. Avioanele vor ajunge în proprietatea Forţelor Aeriene Americane

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Avioanele F-35 construite pentru Turcia ar putea ajunge în proprietatea Forţelor Aeriene Americane (USAF) Legislația avută în vedere în Legea de Autorizare a Apărării Naționale, propune alocarea unui fond de 440 de milioane USD pentru Pentagon pentru a putea achiziționa avioanele F-35 comandate de Turcia, precizează agenţia de ştiri turcă de stat Anadolu şi Thea Viation Geek Club.

Mai mulţi senatori americani au anunțat că au în vedere achiziționarea avioanelor de vânătoare F-35A destinate Turciei, de către Forțele Aeriene americane, din cauza achiziției de către Ankara a sistemului de rachete rusesc S-400.

Legislația avută în vedere în Legea de Autorizare a Apărării Naționale pentru anul fiscal 2020 (FY20 Naţional Defense Authorization Act) se referă la bugetul apărării Statelor Unite, pregătit de Comisia Forţelor Armate din Camera Reprezentanţilor şi Comisia Forţelor Armate din Senat. Textul, care propune un buget în valoare de 738 de miliarde de dolari pentru anul 2020, cu 3% mai mare decât precedentul, a fost trimis preşedintelui Donald Trump pentru promulgare.

Documentul propune alocarea unui fond de 440 de milioane de dolari pentru Pentagon pentru achiziționarea de avioane F-35 comandate de Turcia, ca parte a modernizarea apărării naționale.

Congresmenii americani susțin eliminarea Turciei din programul F-35 datorită achiziționării sistemului de apărare aeriană rusesc S-400. Ca atare, Congresmenii  ar susține achiziționarea de către Departamentul Apărării a tuturor aeronavelor F-35A pe care guvernul de la Ankara aşteaptă să le primească de la Washington.

Congresmenii americani și membrii Camerei Reprezentanților, care se află în comisiile pentru stabilirea bugetului apărării, susțin și așa-numitele sancțiuni CAATSA împotriva Turciei pentru achiziționarea sistemelor ruseşti S-400, precizează Ahval News.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel