Turcia pregătește militari libieni pentru operarea dronelor și a sistemelor de apărare aeriană

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Aproximativ 20 de militari libieni au participat, în Turcia, la cursuri de instruire pentru operarea sistemelor turcești de apărare aeriană.

Conform informațiilor furnizate de Ministerul Apărării din Turcia, cursurile de instruire au început pe 11 ianuarie, transmite Anadolu.

”Instruirea pentru sistemele de apărare aerienă a fost făcută pentru 20 de militari din Armata libiană care au venit în Turcia ca parte a acordului de instruire, asistență și consiliere militară”, a anunțat, pe Twitter, Ministerul Apărării Naționale din Turcia. Soldații au urmat programul de instruire în provincia Konya din Turcia, a adăugat ministerul.

Instruirea militarilor libieni din cadrul Forțelor Armate ale Guvernului Libian de Uniune Naţională (GNA) vine ca urmare a acordului încheiat pe 27 noiembrie 2019, între guvernul de la Ankara și guvernul de la Tripoli privind cooperarea militară și granițele maritime ale țărilor din estul Mediteranei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel