Turcia. Operațiune împotriva Statului Islamic

Vlad Manolache / 23 iul 2018 / 15:58
ISIS
ISIS

Poliţia turcă a anunţat, luni, că a arestat 43 de persoane suspectate a fi membri ai grupării jihadiste Stat Islamic (SI), într-o serie de operaţiuni la Istanbul.

Unităţi antitero ale poliţiei din Istanbul au reţinut vineri presupuşi militanţi în raiduri simultane la 15 locuinţe, se arată într-un comunicat al forţelor de ordine.

Conform comunicatului, persoanele reţinute sunt suspectate că ar fi membri ai unor grupuri de 'social media' având legături cu Stat Islamic şi că au fost în contact cu persoane din zone de conflict.

Acuzați de numeroase atacuri

Gruparea jihadistă a comis numeroase atacuri în Turcia în ultimii ani, inclusiv un atentat asupra unui club de noapte în Istanbul la 1 ianuarie 2017, când au fost ucise 39 de persoane, şi un atac cu bombă în centrul istoric al oraşului în 2016, soldat cu 12 morţi.

Turcia şi-a intensificat operaţiunile de securitate împotriva reţelei Statului Islamic de pe teritoriul său în ultimii doi ani, reţinând numeroşi militanţi suspecţi şi eradicând mai multe celule din diferite zone.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy