Turcia oferă Kazahstanului pentru testare transportoare blindate Otokar Arma 8x8 (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministerul Apărării din Kazahstan a anunțat că armata a testat un vehicul blindat de luptă Otokar Arma 8x8, echipat cu o staţie de arme telecomandată Aselsan Nefer.

Ministerul Apărării din Kazahstan a anunțat că a primit pentru testare, din partea Turciei, vehicule blindate și sisteme de arme controlate de la distanță, a informat luni agenția turcă de presă Anadolu, care citează o declarație a ministerului kazah.

Transportorul blindat testat de armata kazahă este cunoscut sub numele de Arma 8x8, dezvoltat de producătorul turc Otokar. În plus, transportorul a venit echipat cu o turelă telecomandată Aselsan Nefer, controlată de la distanță.

Potrivit agenţiei Anadolu, producătorul turc de armament Otokar a furnizat Arma 8x8 gratuit Kazahstanului pentru testare.

Acest mic cadou, dacă îl putem numi aşa, este un alt semn al deschiderii Turciei către parteneriate şi acorduri în zona militară cu Kazahstanul, mai ales că aceasta din urmă manifestă un interes crescând pentru armamentul şi tehnica militară realizată de industria turcă de apărare.

Pe 5 februarie, oficialii turci s-au întâlnit cu omologii lor kazahi și au încheiat o serie de acorduri, inclusiv în sectorul apărării. Natura și valoarea exactă a acestora nu au fost dezvăluite. 

În noiembrie anul trecut, mai mulţi oficialii militari din Kazahstan și-au exprimat interesul pentru achiziționarea de drone Bayraktar TB-2, ca urmare a succesului înregistrat de aceste UAV-uri în Siria și Nagorno-Karabakh. Aselan, unul dintre cei mai importanți contractori de apărare din Turcia, se afla, de asemenea, în proces de furnizare a mai multor staţii de arme telecomandate SARP către Kazahstan.

Unii analiști consideră cooperarea turco-kazahă un mijloc de a atenua influența Rusiei în zona Caucazului şi Asiei Centrale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel