Turcia își sporește prezența pe piața africană și vinde 118 vehicule blindate în Kenya

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Hizir, Sursa foto: KATMERCILER / Youtube
Hizir, Sursa foto: KATMERCILER / Youtube

Armata kenyană a comandat 118 vehicule blindate Hizir, cu tracțiune integrală, de la producătorul turc de blindate Katmerciler.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Kenyei, colonelul Zipporah Kioko, a declarat presei locale că Ministerul Apărării finalizează acordul pentru vehiculele Hizir rezistente la mine, relatează Defensenews.

Armata din Kenya va desfășura în primul rând vehiculele Hizir pentru operațiuni de combatere a terorismului împotriva grupării militante al-Shabab.

Prețul tranzacției nu a fost făcut public, însă o sursă turcească a estimat contractul la aproximativ 73 de milioane de dolari,  declarând că tranzacția ar trebui încheiată în câteva săptămâni, dacă nu chiar zile.

Oficialul companiei turce Katmerciler a declarat că Hizir are o experiență dovedită în Siria, unde forțele turcești operează și se confruntă cu amenințări similare cu cele ale trupelor kenyene de -a lungul frontierei cu Somalia .

Testat în Olanda și certificat la standarde NATO, Hizir poate fi utilizat în diverse configurații, cum ar fi: cea de luptă; de comandă si control; de apărare chimică, biologică, radiologică și nucleară; de transport; de securitate a frontierei, precum și de recunoaștere, mai amintește sursa citată.

În funcție de cerințele operaționale, vehiculul, care are o capacitate de transport de până la nouă persoane, poate fi echipat cu o mitralieră de 12,7 mm, un lansator automat de grenade de 40 mm sau o mitralieră de 7,62 mm. 

Luna trecută, Turcia și Tunisia au semnat un acord de 150 de milioane de dolari pentru vânzarea a zeci de echipamente de apărare fabricate în Turcia, inclusiv vehiculele BMC Kirpi MRAP și vehiculele de luptă blindate cu tracțiune integrală Ejder Yalcin de la Nurol, cel din urmă fiind produs în cooperare cu industria din România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel