Turcia intenţionează să desfăşoare sisteme de apărare aeriană în Siria

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Turcia va implementa sisteme de apărare aeriană cu rază medie şi lungă de acţiune, dezvoltate intern, în Siria, a declarat, marți, șeful Președinției Industriilor de Apărare (SSB), Ismail Demir.

Datorită escaladării confruntărilor din provincia siriană Idlib, situate la granița cu Turcia, sistemul de apărare aeriană cu rază mică de acţiune HISAR-A va fi dislocat în Siria într-o săptămână, în timp se va dispune şi implementarea sistemelor de apărare aeriană cu rază medie de acţiune HISAR-O, a precizat Demir, citat de Daily Sabah și Duvar English.

Sistemele de apărare aeriană HISAR au fost realizate în întregime de industria turcă de apărare, fiind dezvoltate în comun de către companiile turce ASELSAN și ROKETSAN, sub coordonarea SSB.

„Cu toate acestea, avem veștile bune, sistemele HİSAR-A și HİSAR-O vor fi operaționale în decurs de o săptămână fiind parte a operațiunii noastre [din Idlib]", a spus Demir

Sistemele vor fi pe câmpul de luptă în cadrul operațiunii Shield Spring, lansată duminică în nord-vestul Siriei, în provincia Idlib. Operaţiunea Scutul Primăverii vizează forțele regimului Bashar Assad și milițiile susținute de Iran. Operațiunea a fost întreprinsa după ce 34 de soldați turci au fost uciși și alţi zeci răniți în provincial siriana Idlib, în urma unui atac aerian desfăşurat de armata regimului Assad.

În prezent, sistemul de apărare aeriană Korkut, capabil să doboare rachete ce zboară la joasă altitudine, este activ pe teren, a declarat Demir pentru CNN Turk, adăugând că desfășurarea sistemelor de tip HISAR vor îmbunătăţi capacităţile de apărare aeriană ale Turciei.

Sistemul antiaerian autopropulsat Korkut a fost dezvoltat de către ASELSAN și are capacitatea de a trage 1.100 de runde pe minut și poate distruge rachete aflate la 4 kilometri distanță. Sistemele HISAR au fost dezvoltate pentru a proteja bazele militare, porturile, instalațiile și trupele împotriva amenințărilor aeriene, precum și pentru a răspunde nevoilor armatei turce pentru un sistem de apărare aeriană de joasă și medie altitudine.

Turcia a înregistrat un succes notabil în Idlib prin operațiunile sale aeriene efectuate cu drone ANKA-S și Bayraktar TB2, provocând daune semnificative armatei regimului Assad.

Ministerul turc al Apărării, Hulusi Akar, a precizat, pe 2 febroarie, ca Turcia a început o operațiune în Siria sub numele Spring Shield pe 27 februarie. Akar a precizat că este mulţumit de modul în care decurge operaţiunea, precizând că, până la acel moment, forţele turce au distrus două avioane, două UAV-uri, opt elicoptere, 135 de tancuri, cinci sisteme de apărare aeriană, 86 de obuziere, 77 de vehicule blindate şi nouă depozite de muniții, în mare parte acestea fiind distrus cu ajutorul dronelor.

În cursul zilei de ieri, Ministerul turc al Apărării a prezentat un nou bilanţ: o aeronavă, un vehicul aerian fără pilot (UAV), șase tancuri, cinci obuziere, două sisteme de rachete de apărare aeriană, trei vehicule de luptă blindate, cinci pickup-uri armate, șase vehicule militare și un depozit de muniție au fost distruse în ultimele 24 de ore, adăugat că în operațiune au fost uciși și 327 de soldați care servesc armata regimului Assad.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel