Turcia a început testarea sistemului antirachetă rusesc S-400

S.I. Catalin |
Data publicării:

Turcia va efectua exerciţii militare aeriene cu avioanele de luptă F-16 deasupra capitalei Ankara pentru a testa sistemele S-400 livrate de Rusia, în pofida avertismentelor făcute de Statele Unite, relatează Reuters.


Avioane de tip F-16 ale Forțelor Aeriene Turce vor survola capitala turcă pentru a testa noile sisteme antiaeriene S-400, în ciuda presiunilor efectuate de SUA ca Turcia să renunțe la aceste sisteme de rachete.

Cotidianul proguvernamental turc Milliyet şi postul de televiziune CNN Turk au relatat luni că aceste zboruri vizează în realitate testarea radarelor din componenţa bateriilor S-400, un sistem rusesc de apărare antiaeriană şi antirachetă, achiziţionat de Ankara spre nemulţumirea partenerilor săi din NATO.

Guvernatorul provinciei Ankara a anunțat duminica aceasta că aeronave militare vor efectua zboruri deasupra capitalei Ankara luni și marți, pentru a testa „un sistem de apărare aeriană".

Achiziţionarea de către Turcia a acestui sistem de apărare aeriană rusă este un subiect important de tensiune între Ankara şi Washington.

Achiziționarea de sisteme antibalistice S-400 de către Turcia, aliată NATO, de la vecinii ruși a declanșat tensiuni la nivelul relațiilor dintre Ankara și Washington, întrucât liderii americani consideră acest demers o amenințare la adresa capacității de apărare a alianței nord-atlantice și a sistemului de avioane de luptă Lockheed Martin F-35, realizat de aceasta.

În pofida avertismentelor și a amenințărilor cu impunerea de sancțiuni transmise de Washington, Turcia a primit primul lot de echipamente în iulie. Autoritățile ameicane au răspuns în consecință, înlăturând Turcia din cadrul progamului F-35, în care aceasta avea rol de producător și cumpărător.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel