Turcia dezvoltă un nou elicopter multirol

S.I. Catalin |
Data publicării:

Industria Aerospațială din Turcia (TAI) a dezvăluit prototipul unui elicopter multirol cu două motoare, care va efectua zborul de testare în cursul acestui an.

Prototipul elicopterului T625, care este făcut pentru a suporta în mod eficient condițiile meteorologice nefavorabile, urmează să facă primele teste la sol, a anunțat Agenția Anadolu.

Elicopterului T625 este programat să aibă primul zbor în cursul acestui an, iar începerea producției în serie este planificată după anul 2021.

Programul de elicoptere multifuncționale, cunoscut și sub denumirea de Original Helicopter Program, este conceput pentru a răspunde nevoilor forțelor aeriene turcești și a altor instituții de securitate.

Original Helicopter Program a fost lansat de Comitetul Executiv al Industriei de apărare în iunie 2010

În 2013, TAI și subsecretarul turc pentru industria de apărare au semnat un contract pentru producerea elicopterelor T625.

Elicopterul va oferii mai multe servicii, inclusiv transport maritim pentru navele aflate în largul marii, transportul VIP, ambulanță și operațiuni de căutare și salvare. Are capacitatea de a transporta 14 pasageri, inclusiv doi piloți.

,,Aeronava încorporează câteva noi caracteristici tehnologice pentru a oferi cele mai înalte niveluri de siguranță și beneficii operaționale pentru operatori", potrivit TAI. Se adresează atât pieței interne, cât și pieței internaționale.

TAI își extinde exporturile de elicoptere. Recent, a semnat un acord cu Pakistanul pentru a vinde 30 de elicoptere de luptă ATAK, considerat cel mai mare export al industrie de apărare din Turcia până în prezent.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel