Turcia ar fi dislocat sisteme de rachete TRG-300 Tiger la granița cu Siria (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Presa turcă continuă să publice articole despre armele pe care Ankara le trimite în Siria sau la granița cu Siria, tehnică militară care îi va permite să sprijine eficient forțele de opoziție siriene care luptă cu armata siriană în provincia Idlib.

Jurnaliștii turci au precizat recent că Statul Major al Forțelor Armate Turce a decis dislocarea unui sistem de rachete Roketsan TRG-300 Tiger la graniţa cu Siria. Sistemul de rachete TRG-300 Tiger poate distruge ținte aflate la distanţe de până la 120 km, ceea ce înseamnă că de la granița turco-siriană, întreaga provincie Idlib, inclusiv zona sudică a provinciei siriene, se încadrează în raza de acțiune a acestui sistem.

În urmă cu câteva zile a apărut pe Twitter o postare publicată de International Security and Conflict Research, specializat în culegerea de informaţii din surse deschise - OSINT, în care se poate observa un sistem de rachete Roketsan TRG-300 Tiger.

Portalul Uawire.org precizează că rachetele Tiger 300 TRG-300 pot distruge vehicule blindate și instalații militare bine protejate. O rachetă TRG-300 Tiger cântărește 585 kg. Numai focosul are o greutate de 105 kg. Cu toate acestea, sistemul nu poate fi descris ca fiind o armă de înaltă precizie, deoarece poate devia până la 50 m față de punctul în care se află ţinta pe care trebuie să o lovească.

De la începutul lunii febroarie, de când bombardamentele regimului sirian, sprijinite de Moscova, s-au intensificat în regiunea Idlib, permiţând Damascului să preia controlul asupra mai multor sectoare în această provincie, au determinat Ankara, care sprijină grupările rebele, să dispună la dislocarea de tehnică militară grea în Siria.

Astfel, Turcia a trimis în Siria mai multe tancuri, transportoare blindate şi obuziere autopropulsate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel