Turcia şi Ucraina vor lucra împreună pentru modernizarea mai multor elicoptere Mi-8

S.I. Catalin |
Data publicării:

Cea mai mare companie de apărare din Turcia a semnat un acord cu două companii ucrainene pentru a lucra împreună la modernizarea mai multor elicoptere Mi-8, fabricate în Ucraina.

Compania turcă de apărare Aselsan va colabora cu Motor Sich și Ukroboronprom din Ucraina pentru a efectua lucrări de modernizare şi întreţinere a mai multor elicoptere Mi-8. Acordul a fost semnat în timpul târgului internaţional de tehnică militară Saha Expo, un eveniment dedicat industriei de apărare, desfășurat în Turcia și organizat de Asociația SAHA Istanbul Defense, Aviation and Aerospace Cluster.

Conform acordului, Aselsan va echipa elicopterele Mi-8 cu sistemul electro-optic F-500C, permițând aeronavei să aibă capabilități de ochire şi țintire cu laser. De asemenea, va instala pe aceste elicoptere, fie sisteme de rachete L-UMTAS, fie Cirit – care este un sistem de rachete de 70 mm ghidat cu laser.

Potrivit unui oficial al companiei Aselsan, citat de publicaţia Defense News, acestor acord presupune că Ucraina şi Turcia să lucreze împreună pentru modernizarea elicopterelor Mi-8 aflate în dotarea mai multor armate.

Nu este prima dată când companii turcești și ucrainene bat palma pentru semnarea unui acord de colaborare care are ca obiectiv modernizarea unor elicoptere. În august, Asociația Aeronautică Turcă și Ukrspecexport din Ucraina au format un parteneriat pentru a furniza servicii de reparații și întreținere pentru 1.500 de elicoptere Mi-17 de fabricaţie rusă, aflate în întreaga lume. 

Imediat, ca parte a acestui acord cele două companii au furnizat servicii de întreținere și reparații pentru cele 18 elicoptere Mi-17 utilizate în prezent de Jandarmeria Turciei.

Ca parte a acestui nou contract semnat, companiile din Ucraina şi Turcia se așteaptă ca în cel mai scurt timp să primească comenzi pentru modernizarea elicopterelor din Libia, Pakistan și Azerbaidjan.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel