Trupele rusești din Transnistria se mișcă. Un batalion de infanterie moto a efectuat un marș de 50 de kilometri

Ionel Copcea |
Data publicării:

Serviciul de presă al Regiunii Militare Vest din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 06.09.2021, un batalion de infanterie moto aparținând Grupării operative de trupe ruse (GOTR) din Regiunea Transnistreană a Republicii Moldova a început efectuarea unei tabere de instrucție.

După ce au fost alarmați, aproximativ 350 de militari ai grupării au efectuat un marș pe o distanță de 50 de kilometri, cu 30 de unități de tehnică blindată și tehnică auto. În urma sosirii în raionul indicat, militarii au desfășurat tabăra de campanie. Personalul a amenajat tranșee și un parc pentru mașinile de luptă, o cantină, un punct medical și alte obiective necesare pentru asigurarea funcționării unității.

În timpul taberei de instrucție, batalionul de infanterie moto va desfășura o serie de exerciții tactice, precum și activități de protecție de radiații, chimică și biologică. O atenție specială va fi acordată cursurilor din cadrul programului de pregătire militară specială a contingentului rus pentru participarea la misiuni de menținere a păcii.

Ieșirea în teren a batalionului de infanterie moto se desfășoară în poligonul de tragere al GOTR și va dura o săptămână.

Comentariul autorului: Forțele principale ale Grupării operative de trupe ruse (GOTR) din Regiunea Transnistreană a Republicii Moldova sunt reprezentate de două batalioane de infanterie moto, care se rotesc la șase luni, pentru îndeplinirea de misiuni de menținere a păcii.

Este posibil ca ieșirea în teren a batalionului de infanterie moto, care nu se află în misiune, să fie legată de începerea în zilele următoare a exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Vest-2021.

În condițiile în care reprezentanții Ucrainei au anunțat în mai multe rânduri că se tem de declanșarea unei invazii militare ruse pe timpul exercițiului ruso-belarus Vest-2021, în această perioadă, orice mișcare a trupelor rusești din Transnistria merită o atenție sporită.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel