Trupele rusești de apărare aeriană din Tadjikistan au primit noile lansatoare portabile de rachete Verba

Eduard Pascu |
Data publicării:
Lansator portabil Verba Sursa foto: Ministerul Apărării din Rusia
Lansator portabil Verba Sursa foto: Ministerul Apărării din Rusia

Militarii Bazei 201 de Apărare Aeriană din Tadjikistan, cea mai mare bază militară din afara Rusiei, cu locații în două orașe importante Dushanbe și Bokhtar, au primit recent în dotare noi sisteme de lansatoare portabile pentru distrugerea dronelor și a rachetelor balistice, a informat Districtul Militar Central, într-un comunicat de presă. 

"Unitățile de apărare aeriană ale celei de-a 201-a baze militare rusești, situată în Tadjikistan, au primit aproximativ 20 de sisteme portabile moderne de apărare aeriană Verba. Sistemul Verba este conceput pentru a doborî rachetele de croazieră și dronele, atât direct, cât și în urmărire", se mai precizează în comunicatul citat de TASS.

Sistemul este capabil să atingă ținte cu amprentă slabă de căldură chiar și rachete aflate la o altitudine cuprinsă între 10 și 4.500 de metri și la o distanță între 500 și 6.500 de metri. Sistemul de control automat face posibilă identificarea unei ținte aeropurtate, definirea specificațiilor acesteia și distribuirea țintelor între trăgători, având în vedere poziția lor.

Baza 201 este cea mai mare instalație militară din Rusia dincolo de granițe. Are sedii în două orașe: Dushanbe și Bokhtar. Aici sunt mobilizate unități de infanterie, tancuri, artilerie, informații, apărare aeriană, unități de comunicații și unități de protecție nucleară, chimică și biologică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel