Trupele de Desant Aerian ale Federației Ruse desfășoară exerciții complexe în Crimeea

S.I. Catalin , Ionel Copcea |
Data publicării:

Grupul de asigurare informațională din cadrul Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse a anunțat că, pe 16.03.2021, a început executarea unui exercițiu de comandament și stat major de amploare, cu participarea regimentului de desant-asalt din Stavropol și regimentului de artilerie din Anapa din compunerea diviziei de desant-asalt din Novorossiysk.

Exercițiul, care va dura până pe 19 martie, se desfășoară în poligonul Opuk din peninsula Crimeea, sub conducerea comandantului diviziei, general maior Andrei Sukhovetsky.

Potrivit scenariului exercițiului, subunitățile de desant-asalt și artilerie vor executa un marș pe tehnica din dotare până pe aerodromul de decolare Kirovskoe din Republica Crimeea, unde vor efectua încărcarea mașinilor de luptă ale desantului BMD-2K-AU în avioane ale Aviației Militare de Transport.

Personalul și tehnica de luptă vor fi transportate cu șapte avioane de tip Il-76MD în raionul platformei de aterizare Okhchi-Oba din poligonul Opuk, unde va avea loc desantarea a 350 de militari cu echipamentul și armamentele din dotare, precum și a trei mașini BMD-2K-AU. Ulterior, în cadrul ofensivei batalionului de desant-asalt, militarii vor captura turnul de control al unui aerodrom de campanie al adversarului convențional.

În paralel, din patru elicoptere de transport și luptă de tip Mi-8AMTȘ, va fi debarcat desantul aerian tactic, format dintr-o companie de desant-asalt.

În continuare, va fi efectuată debarcarea unui divizion de artilerie autopropulsată al regimentului de desant-asalt din nave mari de desant ale Flotei ruse din Marea Neagră pe o porțiune de litoral neamenajat, cu executarea ulterioară a marșului în raionul pozițiilor de foc.

Pe parcursul etapei finale, în poligonul Opuk, subunitățile regimentelor de desant-asalt și artilerie vor îndeplini misiuni de apărare a litoralului maritim împotriva debarcării desantului maritim al adversarului convențional.

În timpul etapei cu trageri de luptă, organizatorii au anunțat că vor fi utilizate mașinile de luptă ale desantului BMD-2K-AU, tancurile T-72B3 ale batalionului de tancuri, tunurile autopropulsate 2S9 Nona-S, calibru 120 de milimetri, și tunurile D-30, calibru 122 de milimetri, ale regimentelor de desant-asalt și artilerie, precum și aruncătoarele de grenade, armele de calibru mic și armamentul din dotarea lunetiștilor.

În total, la exercițiu vor participa peste 2.000 de militari și 500 de unități de tehnică de luptă și specială aparținând diviziei de desant-asalt din Novorossiysk, șapte avioane de transport Il-76MD ale Aviației Militare de Transport, precum și avioane și elicoptere ale Aviației de Asalt și Aviației Forțelor Terestre.

Comentariul autorului: Exercițiul se desfășoară în cadrul Diviziei 7 Desant-Asalt - Novorossiysk din cadrul Trupelor de Desant Aerian ale Federației Ruse, cu participarea Regimentului 247 Desant-Asalt - Stavropol și Regimentului 1141 Artilerie - Anapa.

Scenariul acestuia pare să fie unul exersat de mult timp de Trupele de Desant Aerian și chiar implementat în timpul războiului de cinci zile cu Georgia din luna august 2008.

Deschiderea mediatică privind furnizarea detaliilor exercițiului reflectă simultan și scopurile propagandistic, de avertizare și de afișare a forței, pe care Rusia le urmărește prin desfășurarea acestuia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel