Trupe ucrainene vor fi instruite în Marea Britanie pentru a exploata eficient tehnica furnizată de regat

Cătălin Costea |
Data publicării:
Sursa foto: Ministry of Defence (United Kingdom).
Sursa foto: Ministry of Defence (United Kingdom).

Guvernul britanic a confirmat ieri, 12 aprilie, că militari ucraineni vor ajunge în curând în Marea Britanie pentru a se instrui cu armata britanică.

Luni, în cadrul unui interviu acordat postului LBC Radio, secretarul de stat din Ministerul Apărării James Heappey a declarat că Regatul Unit își va intensifica sprijinul pentru armata ucraineană.

„Există 120 de vehicule blindate care sunt în curs de pregătire. Trupele ucrainene care le vor opera vor ajunge în Marea Britanie în următoarele zile pentru a învăța cum să conducă și să opereze aceste vehicule”, a declarat Heappey.

De asemenea, într-un alt interviu, acordat BBC, Heappey a mai declarat că „există mai multe rachete antitanc și antiaeriene portabile pe care le trimitem (în Ucraina), precum și drone kamikaze și, după cum l-ați auzit pe prim-ministru spunând în weekend, trimitem inclusiv sisteme de luptă antinavă.”

Într-adevăr, sâmbătă 10 aprilie, în cadrul vizitei efectuate de premierul britanic Boris Johnson la Kiev, acesta a declarat că Marea Britanie va trimite Ucrainei 120 de vehicule blindate și un număr neprecizat de sisteme moderne de rachete antinavă.

Atitudinea premierului britanic l-a determinat pe președintele Zelenski să își exprime în mod repetat  recunoștința pentru „poziția directă, foarte clară și specifică” a Marii Britanii, pe care a numit-o „cel mai sincer prieten” al Ucrainei.

Pe de altă parte, în urmă cu o săptămână, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că printre sisteme de armele antitanc şi cele antiaeriene incluse în noul pachet de asistență militară, americanii au decis să le ofere ucrainenilor şi 100 de drone kamikaze Switchblade, o echipă de militari ucraineni aflându-se deja în Statele Unite pentru a fi instruiţi în utilizarea acestora.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel