Petro Poroşenko vrea trupe străine la exerciții militare în Ucraina

S.I. Catalin / 20 feb 2019 / 12:14

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a înregistrat în Parlamentul de la Kiev un proiect de lege care presupune ca Ucraina să permită accesul unităţilor armate ale unor state străine pentru a participa la exercitii militare organizate pe teritoriul statului ucrainean - potrivit documentului publicat pe site-ul Parlamentului de la Kiev, precizează Rador.

Rada Supremă, parlamentul Ucrainei, a înregistrat proiectul de lege nr. 10067 ,,Cu privire la aprobarea deciziei președintelui Ucrainei privind admiterea unităților forțelor armate ale altor state pe teritoriul Ucrainei în 2019 pentru participarea la exerciții multinaționale", potrivit Ukriform.

Proiectul de lege iniţiat de Poroşenko prevede că Rada Supremă trebuie să-şi dea consimțământul asupra deciziei șefului statului de a permite accesul unor forţe armate străine în Ucraina, în vederea participării acestora la șase exerciții militare, dintre care două sunt ucraineano-americane (Ukrainian-U.S. Exercise Rapid Trident 2019, Ukrainian-U.S. Exercise Sea Breeze 2019), unul este ucraineano-britanic (Ukrainian-British Exercise Warrior Watcher 2019), unul este ucraineano-român(Ukrainian-Romanian Exercise Riverine 2019), iar alte două sunt multinaționale.

Exercițiile multinaționale privind formarea unităților forțelor armate vor avea loc în cadrul Centrului Internațional de Menținere a Păcii și Securității din satul Starychi, districtul Yavoriv, regiunea Lviv și alte unități militare și zone de instruire a Forțelor Armate ucrainene pe parcursul anului. Se estimează că numărul total de forțe, armament și tehnică militară va ajunge la 13.000 de militari cu arme și echipamente militare.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy