Trump duce SUA într-o nouă eră. America, în post plutocrație

H. D. Hartmann |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Sâmbata după-amiază, la oră de liniște și în somnul înzăpezit al unei Americi paralizate de ninsori de-a lungul și de-a latul ei, președintele Trump a avut o nouă intervenție televizată. 

A vorbit din nou despre criza care se desfășoară la granița sudică a SUA. A vorbit despre violuri, despre droguri, despre crime. A vorbit despre munca lui pentru țara lui.

A sfâșiat liniștea pastorală a americanului aflat în weekend. A demonstrat că el este singurul care lucrează. Apoi a vorbit despre propunerile pe care dorește să le facă unui Congres dominat de către un partid democratic aflat între tinerețea marxist-castristă a unei tinerele ca Ocasio-Cortez si bunica severă și pierdută, de 80 de ani, cu numele Pelosi. Propuneri, spune președintele Trump, menite să redeschidă activitatea guvernului său. Și cât de departe însă este realitatea trăită de americanul de rând.

Într-un spațiu absolut sever, restrâns și parcă ales să fie dominat de omul care vorbea, filmat integral și singur, cu doar două steaguri în spatele său, cel de președinte al SUA și cel de comandant șef al armatei, Trump a explicat planul său pentru redeschiderea guvernului. Trump a spus răspicat ceea ce vrea, anunțând în același timp că nu cedează dacă aceste condiții nu sunt realizate.

Trump, unicul posesor al codurilor nucleare și puternicul comandant al armatei a emis ucazul. Nu din simplă curtoazie acesta s-a dus acum trei zile în vizită la Pentagon, unde uralele și ovațiile nu s-au mai terminat. Nu degeaba ofițerii superiori i-au prezentat spre semnare celebrele șepci cu Make America Great Again. Testarea fidelității instituției militare a unei națiuni face parte din arsenalul oricărui președinte puternic. Iar pentru a fi penibil până la nimicire, Bush senior, reprezentantul de vârf al elitei americane, s-a dus cu pizza la gărzile sale de la Secret Service, care lucrează fără plată. Între ovațiile Pentagonului si pizza la minut, jocul de imagine a anunțat discursul de sâmbătă.

 

Interzicerea zborului militar

 

O alta și mai umilitoare pentru elita americană este și interzicerea zborului militar pregătit pentru doamna Pelosi, șefa Camerei Reprezentanților spre Bruxelles. Din mijlocul străzii, unde deputații democrați fuseseră lăsați să aștepte, într-un autocar de lux, plecarea spre Europa, pentru a declara război socialist naționalistului corupt Trump, fiind așteptați de anti americanii pur sânge din Bruxelles, o imagine a neputinței și a rupturii republicii a răzbătut. Trump a ordonat militarilor să nu zboare cu războinicii marxiști din Congres, iar aceștia a fost întorși scurt, din plină șosea, din drumul lor către spre aeroport.

Iată etapele, aproape invizibile, ale instaurarării noii ordini constituționale americane. Micile, dar atât de simbolicile evenimente din această săptămână ne demonstrează că SUA intră, fără a mai putea fi oprite, în epoca imperială. Republica lasă, aprope nevăzut, puterea din multele mâini, într-una singură, a unui singur om.

Năucitor curaj, imensă insolență de a te adresa națiunii în weekend. Emoția rece a camerei, represia voită a elementelor de decor, lipsa oricărei forme edulcorate care să transmit umanitatea unui președinte, toate aceste elemente ne arată că SUA se pregatesc să iasă din istoria pe care am cunoscut-o în ultimul secol. Istoria imaginilor unității principalilor politicieni în spatele unui președinte care vorbește despre o situație de criză s-a încheiat. De data aceasta, în post democrația abia inaugurată, președintele era singur. Pentru a asigura măcar un transfer de putere legitim, dacă acesta pierde încleștarea cu post democrația, vice-președintele Pence nu a fost de față.

Absolut singur, Donald Trump conduce ostilitățile, el comandă oștirile, el propune, el decide dacă guvernul său se va redeschide. În a 29-a zi de parțială închidere a activității guvernului american, atunci când din tigaia fiecărui membru al birocrației de la Washington răsună facturile de final de lună, când fiecare puternic din birourile capitonate ale imperiului realizează că fluturașul cu salariul nu mai vine cu poșta, aceștia au observat că la televizor, în spatele lui Trump nu mai era nimeni. Elita a realizat că toată lumea era în fața ecranelor. Așteptând decizia singurului om cu putere din capitală. Iar acea lume, sâmbăta la televizor, nu este cu elita. Căci președintele Trump nu a vorbit elitei. Știa răspunsul democrat dinainte de a fi formulat. În fața camerei, Trump de fapt și-a exprimat loialitatea față de poporul american. A transferat judecata către popor, lasând pe democrați să se descurce cu poporul.

 

Puterea, în mâinile unui singur om

 

Astăzi, puterea centralizatoare, imensă și rece, totală și executivă se află în mâinile unui singur om. Iar Donald Trump, sâmbătă a vrut tocmai acest lucru să îl transmită. Eu sunt astăzi jocul politic, singurul joc politic din capitala celui mai mare imperiu al lumii democratice. Vă place nu vă place, eu sunt la televizor. Și nu presa vândută, activiștii care urlă pe străzi, nu sunteți voi funcționarii atot puternici, partidele politice, elita mincinoasă. Voi nici bani de avion nu mai aveți. Dacă vreți să luați din puterea mitică a celor doi vulturi de pe steagul meu, plătiți-vă biletele la cursele comerciale. Socialiștii de caviar de la Washington au încremenit. Părinții supărați, așa cum au fost denumiți cei doi Schumer și Pelosi după ultima ieșire televizată, nu au mai avut nici puterea de a mai ieși în public. Comunicatul lor searbăd a dat un răspuns negativ. Nici nu a fost luat în seamă.

Sâmbată, în a 29-a zi de la închiderea activității guvernului, președintele Trump a spus poporului său că timpul negocierii ascunse, lipsite de substanța legitimității, a trecut. El îi așteaptă la Casa Albă, în fața camerelor de luat vederi. Trump nu se ascunde. Ceilalți par a o face. SUA au intrat în post plutocrație.

Acolo la Washington se joacă, de-a lungul acestor luni de iarnă, viitorul nu numai al Americii, dar și al Europei. După dezastrul guvernului May din Regatul Unit, după disoluția până la dispariție a puterii lui Macron și a valeților globalismului de la Paris, în plin crepuscul al epocii Merkel, cu un Junker mai mult beat decât viu, prezența la Casa Albă a lui Donald Trump ne arată că istoria nu greșește. Atunci când Europa își negocia înfrângerea cu Hitler și Stalin, un singur om a avut curajul de spune nu. Prin curajul și dârzenia sa, deseori comparate cu nebunia și delirul, Churchill a salvat de rușine veșnică Europa. Ne-a salvat de elite. Putem crede, astăzi, că Trump va salva democrația de la rușinoasa trădare făcută de elitele sale împotriva popoarelor care au urmat-o cu atâta încredere? De un singur lucru putem fi siguri, în cazul victoriei lui Trump, viitorul ambasador american la București va fi mai puternic decât un zeu. Puterea imperiului și împăratului vor fi răspicat proclamate, la lumina zilei și fără prea multe negocieri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel