Transnistria, arsenal rusesc. Chişinău: Un pericol pentru populaţie

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Ministrul apărării moldovean Eugen Struza a insistat asupra retragerii trupelor ruse din Transnistria şi a distrugerii muniţiilor ruseşti din depozitele de la Cobasna din stânga Nistrului.

Oficialul s-a declarat dispus să caute personal fonduri pentru ridicarea unei uzine de distrugere a acestora, 'un pericol pentru populaţia din raioanele de est ale Republicii Moldova şi Ucraina', a relatat Radio Chişinău. 'Vom continua să insistăm şi asupra înlocuirii aşa-zisei misiuni de menţinere a păcii ruse cu o Misiune a ONU. Fiindcă astăzi trupele ruse din regiunea transnistreană sunt orice vreţi numai nu forţe de menţinere a păcii. Cum poţi să-ţi ameninţi vecinul şi să spui totodată că ţi-l doreşti prieten?', a întrebat retoric ministrul moldovean într-un interviu acordat Asociaţiei pentru Politică Externă din Chişinău la sfârşitul săptămânii trecute. 

Reacţie la exerciţiile militare din zona de securitate

În acest context, el a evocat multiplicarea exerciţiilor militare efectuate de trupele ruse cu forţarea râului Nistru. Acest tip de exerciţii desfăşurate în zona de securitate, cu blindate şi autocamioane fără numere de înmatriculare, reprezintă acţiuni provocatoare care încalcă mecanismul de asigurare a regimului de neutralitate în zona de securitate, a afirmat Eugen Sturza. 

Atât ONU, cât şi NATO au cerut retragerea trupelor ruse şi a muniţiilor Federaţiei Ruse din stânga Nistrului. În prezent, o rezoluţie care prevede acelaşi lucru este înregistrată în Senatul SUA, aminteşte Radio Chişinău. Acest interviu a fost realizat în cadrul proiectului 'Dialoguri de politică externă' de Asociaţia pentru Politică Externă, împreună cu Fundaţia Friedrich-Ebert-Stiftung. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel