Trageri reale cu sistemul Oerlikon și simulări de atacuri aeriene, în Poligonul Capu Midia

DefenseRomania Team |
Data publicării:

În perioada 16-28 octombrie 2021, în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu” s-a desfășurat seria a IX-a de trageri din acest an, în cadrul căreia peste 140 de militari ai Batalionului 205 Apărare Antiaeriană “Gheorghe Pîrvulescu” au participat la exercițiul “Azure Scorpions 21”. 

Aplicația a presupus trageri reale cu sistemul antiaerian 2x35 mm Oerlikon și simulări de atacuri aeriene, după un scenariu care a urmărit să le testeze militarilor cunoștințele, deprinderile de luptători, viteza de reacție în situații limită și nivelul de pregătire.

Secvențele tactice au constat în detectarea unui dispozitiv exploziv și solicitarea de sprijin din partea echipelor specializate pentru anihilarea lui, stingerea unui incendiu, ocuparea pozițiilor de tragere și respingerea unor atacuri terestre și aeriene inamice.

Conform scenariului, pentru combaterea inamicului au fost folosite atât ținte aeriene aflate în înzestrarea Poligonului Complex de Trageri, cât și ținte aeriene marcate de elicoptere și avioane de luptă MIG-21 LanceR aparținând Bazei 86 Aeriană.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel