Tragere a militarilor Batalionului 228 Apărare Antiaeriană “Piatra Craiului” în Poligonul Capu Midia (Video)

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursa foto: Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană
Sursa foto: Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană

În perioada 10-21 mai 2021, în Poligonul Capu Midia se desfășoară exercițiul tactic cu trageri de luptă “Piatra Craiului 21.11”, în urma cărora militarii Batalionului 228 Apărare Antiaeriană “Piatra Craiului” din Brașov vor fi evaluați de specialiștii Centrului Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană “General de brigadă Ion Bungescu”.

Militarii au executat, până acum, trageri antiaeriene cu tunurile de calibrul 2x35 mm (Oerlikon) de nivel secție și baterie, pe bombe luminoase lansate la o altitudine de peste 1500 de metri de specialiștii Poligonului Complex de Trageri, se arată într-un comunicat al Centrului de Instruire.

3. -imagine fara descriere- (tun-aa-2x35-mm-oerlikon_41631000.JPG)

 

Locotenent colonelul Ștefan Godri, comandantul Batalionul 288 Apărare Antiaeriană “Piatra Craiului” Brașov, a declarat că tragerile s-au executat în condiții foarte bune, obiectivele de instruire stabilite în acest sens fiind îndeplinite în totalitate.

 

 

Printre trăgători s-a aflat și plutonierul Dragoș Pora, aflat la prima tragere în calitate de comandant de secție: “Sunt foarte optimist, tragerea a decurs foarte bine, ne-am pregătit foarte mult înainte de această misiune și sperăm să ne întoarcem acasă cu calificativul foarte bine”.

Un alt militar care a tras pentru prima dată cu tunul antiaerian Oerlikon este soldatul Monica Mihalcea. “Sunt foarte încântată și mândră în același timp de această tragere, rezultatele obținute fiind răsplata muncii noastre“.

 

2. -imagine fara descriere- (soldat-mihalcea-monica-servant-4-complexul-oerlikon_12832600.JPG)

 

Săptămâna viitoare, militarii Batalionului 228 Apărare Antiaeriană “Piatra Craiului” din Brașov vor fi evaluați și la tragerile antitanc.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel