Totul despre exercițiul rus de nivel strategic “Caucaz-2020” (Ziua 6)

Ionel Copcea |
Data publicării:

Pe 26.09.2020, în toate poligoanele rusești în care a fost executat exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, s-au desfășurat activitățile finale, de închidere a acestuia.

În poligonul Kapustin Yar, în care a avut loc etapa principală a exercițiului, a fost organizată o festivitate de închidere a manevrelor, în prezența adjunctului ministrului rus al apărării, general locotenent Yunus-Bek Yevkurov. Cu această ocazie, militarii participanți la manevre au primit medalii și diverse suveniruri.

Yunus-Bek Yevkurov a subliniat din nou faptul că exercițiul Caucaz-2020 a avut un caracter pur defensiv și nu a fost îndreptat împotriva altor țări. “Militari din șase state au reușit să facă față cu succes misiunilor încredințate, realizând întrebuințarea grupării forțelor de coaliției în lupta împotriva formațiunilor înarmate ilegale aparținând organizațiilor teroriste internaționale”, a precizat Evkurov.

În Marea Neagră, în dimineața zilei de 26 septembrie, un grup tactic format din navele mici purtătoare de rachete Vyshny Volochek și Orekhovo-Zuevo, precum și din două vedete purtătoare de rachete, a ieșit pe mare, cu misiunea de a distruge ținte navale, care imitau un detașament de nave al adversarului.

Ulterior, șeful Departamentului asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), Aleksei Rulev, a anunțat că toate navele au revenit în locurile de dislocare permanentă, după participarea la exercițiul strategic Caucaz-2020. În total, la manevre au participat peste 20 de nave de luptă și vedete ale FRMN, între care nava amiral, crucișătorul purtător de rachete Moscova, fregata Pytlivy, navele mici purtătoare de rachete Vyshny Volochek și Orekhovo-Zuevo, navele mari de desant Cezar Kunikov, Azov și Novocerkassk, vedetele purtătoare de rachete Naberezhye Chelny, Ivanovets, Shuya și R-60, precum și nava purtătoare de rachete pe pernă de aer Samum.

Exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020 a avut loc în perioada 21-26 septembrie. La acesta au participat aproximativ 80.000 de militari ruși, inclusiv angajați ai Ministerului pentru Situații de Urgență și ai Gărzii Naționale, precum și până la 1.000 de militari din Armenia, Republica Belarus, Iran, China, Myanmar și Pakistan. În timpul acestuia, au fost îndeplinite misiuni de întrebuințare a grupărilor de trupe (forțe) ale coaliției de state în interesul asigurării securității militare în sud-vestul Federației Ruse.

       

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel