Știrile zilei: România își schimbă strategia de apărare; Explozie la un depozit de muniție din Rusia; Ministrul Nicolae Ciucă, vizită oficială în Statele Unite ale Americii

Armata României, sursă foto: MApN Facebook
Armata României, sursă foto: MApN Facebook

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de marți, 7 octombrie. 

1. România își schimbă strategia de apărare. Iohannis: 'Nu credem într-un război mondial în viitorul apropiat'

În conferința susținută deja săptămânal la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre reforme în cadrul securității naționale și în domeniul apărării.

 

2. Rusia: Un depozit cu zeci de tone de muniție a explodat (Foto/Video)

Autoritățile ruse au început, în urmă cu câteva zeci de minute, să evacueze mai multe mii de persoane din aproximativ 10 localităţi din regiunea Ryazan, după ce un depozit al armatei rus, încărcat cu zeci de tone de muniţie, a fost cuprins de flăcări

 

3. Ministrul Nicolae Ciucă, vizită oficială în Statele Unite ale Americii

În perioada 7-11 octombrie, ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, se va afla în vizită oficială în Statele Unite ale Americii, la invitaţia secretarului american al apărării, Mark T. Esper.

 

4. Frontul din Karabah. Armenia folosește rachete tactice Tochka-U împotriva trupelor azere? (Foto/Video)

În cursul acestei săptămâni, pe reţele de socializare, a apărut un videoclip care arată că Armenia a folosit unul dintre sistemele sale de rachete tactice Tochka-U împotriva trupelor Azerbaidjanului.

 

5. Ministerul Apărării din Armenia: Trupele azere au fugit, abandonând pe front zeci de soldați morți

Armenia susține că a respins un atac al Azerbaidjanului în cursul acestei nopți. Totodată, armata Armeniei a lovit mai multe depozite azere cu combustibil, fiind publicate imagini video pe rețelele de socializare.

 

6. Regatul Unit va finanţa Ucraina cu 1,25 miliarde de lire pentru construcţia de nave militare

Ucraina urmează să semneze cu Regatul Unit un memorandum pentru construcţia de nave în valoare de 1,25 miliarde de lire sterline (circa 1,36 miliarde de euro) pentru marina militară ucraineană, a anunţat miercuri preşedintele Volodimir Zelenski.

 

7. Federația Rusă a testat racheta de croazieră hipersonică cu bazare navală “Zircon”

Pe 07.10.2020, șeful Statului Major General (SMG) al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gherasimov, l-a informat pe președintele Vladimir Putin, în cadrul unei videoconferințe, că fregata Amiral Gorshkov a Flotei de Nord a efectuat lansarea unei rachete hipersonice ”Zircon” din Marea Albă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel