Rusia: Un depozit cu zeci de tone de munitie a explodat (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile ruse au început, în urmă cu câteva zeci de minute, să evacueze mai multe mii de persoane din aproximativ 10 localităţi din regiunea Ryazan, după ce un depozit al armatei ruse, încărcat cu zeci de tone de muniţie, a fost cuprins de flăcări, precizează agenția de știri Interfax.

Informaţia este confirmată şi de agenţia de propagandă Sputnik care, pe baza maginilor, materialelor video si informatiilor oferite de mai mulţi martori oculari, a precizat că o unitate militară a luat foc în apropierea satului Shekemishevskiye Khutora din regiunea Ryazan.

Incendiul a fost urmat de mai multe explozii care au produs un suflu puternic, acoperind cu o pătură de foc o suprafaţă mare de pădure.

Potrivit unui reprezentant al serviciilor pentru situaţii de urgenţă, citat de agenţiile de presă ruse, munițiile stocate în depozit au început să detoneze, rând pe rând, în incinta a ceea ce se crede că este o fostă unitate militară a armatei ruse din districtul Skopinsky, regiunea Ryazan.

„În prealabil, au existat explozii la depozitele fostei unităţi militare”, a spus sursa.

Între timp, oficiali din districtul militar occidental rus, au confirmat incidentul şi au declarat că nimeni nu a fost rănit în urma exploziei.

"Personalul militar și personalul civil [din incinta unităţii militare] au fost evacuați. Nimeni nu a fost rănit...Nu există niciun pericol pentru localităţile din apropiere", a declarat districtul militar occidental într-un comunicat de presă.

Potrivit primelor informaţii, în apropiere de unitatea militară ar fi avut loc un incendiu de vegetaţie, iar din cauza unor rafale de vând acesta s-a extins şi la depozitul de muniţie.

Potrivit districtului militar occidental, iarba a luat foc nu departe de depozitul de muniții al Ministerului Apărării din Rusia, iar focul s-a extins apoi la locul de depozitare din cauza rafalelor de vânt. Datorită incidentului, Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a decis să evacueze toate așezările locuite pe o rază de cinci kilometri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel