Ministrul Nicolae Ciucă, vizită oficială în Statele Unite ale Americii

Eduard Pascu |
Data publicării:

În perioada 7-11 octombrie, ministrul apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, se va afla în vizită oficială în Statele Unite ale Americii, la invitaţia secretarului american al apărării, Mark T. Esper.

Ministrul apărării va avea o serie de întâlniri cu înalţi oficiali ai Departamentului Apărării SUA şi va depune o coroană de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Cimitirul Militar Naţional Arlington.

"Vom avea mai multe întâlniri la Washington, D.C. cu înalţi oficiali americani în care vom aborda preocupările noastre legate de evoluţiile din domeniul securităţii în regiunea Mării Negre, şi, în context, necesitatea unei abordări coerente şi consistente a posturii de apărare şi descurajare în flancul estic al Alianţei Nord-Atlantice. Vom reafirma angajamentul României de a continua pe direcţia dezvoltării capacităţii sale de apărare prin programe de instruire şi de înzestrare cu sisteme de armament şi echipamente performante şi vom discuta despre modalităţile de consolidare a Parteneriatului strategic cu SUA", a declarat ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Ministrul apărării naţionale este însoţit în vizita oficială din SUA de şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu şi de Simona Cojocaru, secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare şi Relaţii Internaţionale, se arată într-un comunicat al MApN.

Ministrul a participat azi la o dezbatere pe tema relațiilor româno-americane, organizată de „The Heritage Foundation” în Washigton. "Am punctat relațiile consistente existente la nivelul apărării între România și Statele Unite ale Americii. Parteneriatul Strategic RO-SUA reprezintă unul dintre pilonii fundamentali în arhitectura de securitate şi apărare a României. Avem nevoie de o abordare unitară a prezenței aliate, respectiv a SUA, în măsură să răspundă provocărilor la adresa securității euroatlantice. România rămâne un partener serios, de încredere, care își menține angajamentele luate și rămâne alături de aliați până la îndeplinirea obiectivelor.Înzestrarea Armatei României, în baza angajamentului Guvernului de a aloca pentru sectorul de apărare două procente din PIB, rămâne o prioritate a mandatului meu ministerial, anul acesta fiind al patrulea an consecutiv în care România prevede în buget acest procent, ceea ce face ca investițiile în echipamente militare să continue, iar calendarele de instrucție și pregătire, planificate împreună cu aliații și adaptate crizei sanitare mondiale, să dezvolte capacitatea de luptă a militarilor", a transmis ministrul într-o postare pe Facebook.

 

Dezbatere pe tema relațiilor româno-americane, organizată de „The Heritage Foundation” Am participat astăzi la o...

Publicată de Nicolae Ionel Ciucă pe Marţi, 6 octombrie 2020

Citește și: Întreaga comandă a forțelor armate americane afectată de COVID-19

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel