Frontul din Karabah. Armenia folosește rachete tactice Tochka-U împotriva trupelor azere? (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În cursul acestei săptămâni, pe reţele de socializare, a apărut un videoclip care arată că Armenia a folosit unul dintre sistemele sale de rachete tactice Tochka-U împotriva trupelor Azerbaidjanului.

Imaginile şi materialul video erau însoţite de o descriere în care se preciza că Armenia a folosit sisteme de rachete Tochka-U împotriva Azerbaidjanului, în timpul confruntărilor din regiunea disputată Nagorno-Karabakh.

Într-un comunicat de presă, ministerul azer al Apărării susţine că Armenia bombardează poziţiile armatei azere cu sisteme de rachete cu lansare multiplă Smerch și rachete tactice Tochka-U, precizează publicaţia Defence-Blog.

Ministerul azer al Apărării a mai susţinut că, datorită calității slabe a echipamentului militar al armatei armene, trei dintre rachetele lansate de forţele sale nu au explodat. Trebuie precizat că Azerbaidjanul nu a precizat dată la care susţine că Armenia ar fi folosit sisteme de rachete Tochka-U şi nici cum a intrat în posesia unei înregistrai video care surprinde lansarea de rachete.

Comunitatea analiştilor OSINT de pe Twitter încă analizează dacă imaginile sunt nu din timpul recentelor confruntări din regiunea disputată Nagorno-Karabakh.

La rândul său, Ministerul Apărării din Armenia a dezmințit declarațiile ministerului azer al Apărării în care se susținea că Erevanul folosește racheta tactică Tochka-U pentru militarilor azeri. 

„Afirmațiile oficialilor azeri, care susțin că Armenia foloseşte sisteme Tochka-U pe teritoriul azer, sunt minciuni false. În ciuda faptului că Azerbaidjanul a atacat în ultimele zile așezările de lângă oraşul Vardenis, cu ajutorul dronelor și sistemelor de artilerie, ca răspuns nu a fost lansată nicio rachetă din Armenia către Azerbaidjan”, a spus ministerul armean.

În cursul acestei zile, Armenia a dat publicităţii un material video în care prezintă momentul distrugerii unui depozit de produse petroliere, folosit de forţele armate azere.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel